Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelből jelentjük: Bocskor Andrea a Kulturális és Oktatási Bizottság alelnökségében

Fodor-Horváth Zsófia

2019.10.01. 15:55

Győzelem Brüsszelben.

A kulturális és oktatási bizottság alelnöki tisztségéről szavaztak ma Brüsszelben. Bocskor Andrea, a Néppárt jelöltje, Fidesz-KDNP-s képviselő megválasztását már a nyáron elhalasztották. Az ok egyszerűen annyi, hogy a CULT szakbizottságban a bevándorláspárti képviselők vannak többségben, akik a Fidesszel szembeni ellenérzésük miatt nem támogatták Bocskor Andrea jelöltségét.

Most ő az egyetlen jelölt a pozícióra. Az európai zöldek képviselője titkos szavazást kért, amit az egyetlen jelölt megnevezése után a liberálisok is megerősítettek.

Bocskor Andrea jelölését a negyedik alelnökségi posztra 15 igen szavazattal, 10 nem szavazattal és 5 tartózkodással elfogadták.

Bocskor Andrea megválasztása után elmondta:

Vannak olyan józan gondolkodású politikusok itt a szakbizottságban, akikkel már öt éve együtt dolgozom, akik hajlandóak voltak akár frakciófegyelem mellett/ellen, de mégis arra a döntésre jutni, hogy a szakmaiság az többet számít, mint a politikai hovatartozás.

Szeretné, ha kisebbségi nyelv és kultúra fejlesztése és védelme napirenden maradna a bizottságban, alelnökként ezen fog dolgozni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Lengyel nagykövet: megállapodás született az EU-ban az orosz olaj árplafonjáról

Az Európai Unió tagországai előzetesen megállapodtak a tengeren szállított orosz olaj hordónkénti árplafonjáról, amely 60 dollár lesz – erről tájékoztatta az újságírókat Andrzej Sados, Lengyelország Európai Unió mellé rendelt állandó képviseletének vezetője pénteken.

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Halálra röhögték magukat Alan Shearerék a németek búcsúján

Egy temetőben is vidámabb a hangulat, mint a tegnap este a német válogatott öltözőjében volt A Nationalelf 4-2-re verte Costa Ricát, ám ez kevés volt, 2018 után újra a csoportkörben búcsúzott a világbajnokságtól. A Bild kínos részletességgel számolt be a német búcsúról. A brüsszeli marokkóiak pedig újra tüzesen ünnepelték, hogy a számukra otthont biztosító Belgium csapata kiesett. 

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

„A jövőbe vetett reményt is szimbolizálja az energetikai infrastruktúra összekötése”

Az energetikai infrastruktúra összekötése Magyarország és Szlovénia között szimbolizálja a két nép jövőbe vetett reményét is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a szlovéniai Cirkovcében a Cirkocve-Pince villamosenergia-távvezeték átadóünnepségén.

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

A 888 megmondja a tutit: Szerbia – Svájc

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Szerbia – Svájc.

Afrikában kötnek ki az Ukrajnába küldött fegyverek

A nigériai elnök egy konferencián aggodalmának adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a líbiai háborúhoz hasonló módon az ukrajnai háborúból is kezdenek a fegyverek beszűrődni a Száhel-övezet térségébe, ami állítása szerint veszélyezteti a kollektív békét és a biztonságot a régióban.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére