Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bocsánatkérést várnak a muszlimok az iszlamista terrortámadás után

Sümeghi Lóránt

2018.11.12. 16:00

Nem vicc, az ausztrál kormányfõtõl - aki ki merte mondani, hogy Ausztrália egyik legnagyobb gondja a radikális iszlám, miután megkéseltek három embert Allah nevében pénteken - bocsánatkérést vár az iszlám közösség.

Ahogyan arról korábban a 888.hu is beszámolt, pénteken terrortámadás rázta meg az ausztráliai Melbourne városát, miután egy 30 éves szomáliai muszlim, Hassan Khalif Shire Ali egy bevásárlóközpontnak irányította a gázpalackokkal megrakott platós terepjáróját. Ezt követően felgyújtotta a gépkocsit, amely pusztán a szerencsének köszönhetően nem robbant fel. Az ingerült terrorista kiszállt a kocsiból és több embert megkéselt, mielőtt a rendőrök lelőtték. Egy járókelő sajnos belehalt sebesüléseibe.

Az ausztrál hírszerző szolgálatok több mint 400 terrorgyanús embert tartanak megfigyelés alatt, és 14 merényletet hiúsítottak meg az elmúlt négy évben.

A melbourne-i támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam dzsihadista szervezett jelentkezett, azt állítva, hogy egyik harcosa hajtotta végre a "gázolásos és késeléses bevetést a koalíció célpontjai és polgárai elleni támadásokra szólító felhívás hatására". A hatóságok szerint az elkövető valóban az ISIS propagandájának hatására radikalizálódott. Kiderült az is, hogy a férfi ausztrál útlevelét 2015-ben bevonták, mert a hírszerzés tudomást szerzett arról, hogy Szíriába akart utazni, ennek ellenére mégsem tartották számon nemzetbiztonsági kockázatként. Mi több, a férfi testvérét tavaly egy terrorellenes rajtaütés során őrizetbe vették, mert a gyanú szerint pokolgépes merényletre készült Melbourne-ben tavaly szilveszterkor. Õ jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Ahelyett, hogy elítélte volna a támadást az ausztrál muszlim közösség, bocsánatkérést várnak a miniszterelnöktől

Megjegyzendő, hogy a melbourne-i támadó rokonai azt állították, hogy a férfi a merénylet előtt mentális zavarokkal küszködött, csakhogy a rendőrség szerint erről nincs hivatalos orvosi papír. Ennek fényében Scott Morrison miniszterelnök hétfőn kijelentette, hogy

Shire Ali terrorista volt, és a mentális zavarra való hivatkozás mentegetőzés csupán. [...] Önmagunkat csapnánk be, ha nem ismernénk el, hogy jelenleg a szélsőséges iszlám jelenti országunkra a legnagyobb fenyegetést."

Ám ez a helyi muszlim közösségnek nagyon nem tetszett, és ahelyett, hogy elítélték volna az iszlamista vérengzést, még ők voltak felháborodva a szerintük "kirekesztő és valótlan" állítások miatt.

Kuranda Seyit, az ausztrál Iszlám Kapcsolatokért Felelős Fórum igazgatója szerint felelőtlenség volt az ausztrál kormányfőnek ilyesmit állítani. Elmondása szerint

az efféle megnyilvánulások a politikai haszonszerzés eszközei, amelyek csak árkot ásnak az ausztrálok és a muszlimok között."

Érdekes módon Seyit arról nem nyilatkozott, hogy vajon nem a gázpalackokkal megrakott járműveket vezető, plázáknak nekihajtó, késes muszlimok azok, akik megosztják a muszlimokat és a nem muszlimokat? 

Halál a szekuláris liberalizmusra

Seyit mellett az ausztrál radikális hitszónok, Uthman Badar is megszólalt az ügyben, aki egyenesen a szekuláris liberalizmus kiirtásáról papolt egy, a közösségi médiában tett bejegyzése szerint. Érdemes megjegyezni, Badar annak a Hizb ut-Tahrir muszlim közösségnek a szóvivője is, amelyik a muszlim vallásból kilépőknek a halállal való büntetését vallja a mai napig is.

Ausztrália egyetlen muszlim képviselőnője, Anne Aly pedig úgy reagált a miniszterelnök kijelentéseire, miszerint "egyetlen ország sincs, amelyik immunis lenne a terrorizmusra. Nem érdekel, hogy politikailag mennyire kifizetődő, de nem most kellene megosztani ebben a kérdésben a társadalmat".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére