Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bíróság elé citálnák Le Pent, amiért az Iszlám Államról írt a Twitteren

Sümeghi Lóránt

2019.03.08. 17:10

A francia ügyészség indítványa szerint egy nyomozási bírónak kell megítélnie, hogy Marine Le Pen ellen érdemes-e eljárást indítani, miután "sértõ tartalmat" osztott meg négy évvel ezelõtt az Iszlám Állammal kapcsolatban a Twitteren.

A szólásszabadság jogának lábbal tiprásának nevezték kritikusok azt az ügyészi szándékot, melynek értelmében azért büntetnék meg Le Pent, mert négy évvel ezelőtt olyan képeket osztott meg a Twitter felületén, amelyeken az Iszlám Állam által kivégzett áldozatok láthatóak. A képek mellé azt írta: "ez az ISIS".

A francia ügyészség szerint ez kimeríti az "öncélú, erőszakos képek megosztásának vádját", mely minimum egy 70 ezer eurós, de súlyos esetben akár egy 3 éves börtönbüntetést is maga után vonhat. Le Pen az események kapcsán azt mondta, mindössze a szólásszabadsághoz való jogát gyakorolta, amelyet elmondása szerint mindenáron csorbítani akarnak. Az ügyészség egy párttársát, Gilbert Collardot is kiszemelte, hasonló vádak alapján.

Mint ismert, Le Pen pártja, a Nemzeti Tömörülés (NR) rendkívül szoros versenyt fog futni a májusban esedékes európai parlamenti választásokon a bevándorláspárti Emmanuel Macron En Marché (LREM) nevezetű pártjával. A legutóbbi felmérések szerint míg az előbbi 21 százalékot tud magáénak, addig az utóbbi 23-at.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére