Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bírálták a venezuelai elnököt a katonák, le is tartóztatták õket

Nagy Gábor

2017.05.06. 10:58

A hadsereg 85 tisztjét tartóztatták le Nicolás Maduro elnök elnyomó intézkedéseinek bírálata miatt - közölte Henrique Capriles ellenzéki vezetõ pénteken, a hadseregbõl kapott információkra hivatkozva.
CARACAS, 10:58

A hadsereg 85 tisztjét tartóztatták le Nicolás Maduro elnök elnyomó intézkedéseinek bírálata miatt – közölte Henrique Capriles ellenzéki vezető pénteken, a hadseregből kapott információkra hivatkozva.

Capriles – a 2013-as venezuelai elnökválasztás közös ellenzéki elnökjelöltje – szerint a katonák letartóztatása arról tanúskodik, hogy már a hadsereg is kezd elhatárolódni a hatalomtól.

Elégedetlenség van a hadsereg soraiban"

– mondta Capriles, hozzátéve, hogy a letartóztatások számáról közvetlenül katonák értesítették, és arra kérték őt, hogy hozza nyilvánosságra ezeket az információkat.

A kormányellenes tömegtüntetések április eleji kiújulása óta 37-re nőtt a biztonsági erők, és a tüntetők közötti összecsapások halálos áldozatainak száma.

Venezuelát története eddigi legnagyobb társadalmi, politikai és gazdasági válsága sújtja. A dél-amerikai ország rendelkezik a világ legnagyobb ismert kőolajkészletével, ám gyakorlatilag semmilyen más exportcikke nincs, és az olajárak zuhanása miatt a gazdaság összeomlott, az infláció pedig elszabadult.

Az ellenzék parlamenti többsége ellenére a kormányt továbbra is Nicolás Maduro baloldali populista elnök irányítja, és a legtöbb állami intézmény élén is az ő hívei állnak. Az április elején kiújult ellenzéki tüntetéseken a tiltakozók előrehozott elnökválasztást követelnek, Maduro elnök ezzel szemben egy alkotmányozó nemzetgyűlés megalakításáról tartandó szavazás kiírását jelentette be május 1-jén.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére