Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden volt gyakornoka, a Trump-ellenes Scully vezeti a második elnökjelölti vitát

888.hu ; MTI

2020.10.02. 09:00

A második amerikai elnökjelölti vita műsorvezetője Steve Scully személyében olyan újságíró lesz, aki korábban Joe Biden demokrata jelölt mellett dolgozott gyakornokként – jelentette a republikánusokhoz közel álló Fox televízió csütörtök este.

A televízió információi szerint Steve Scully, a C-SPAN tévé munkatársa fiatalkorában Biden mellett gyakornokoskodott, később pedig a néhai Edward Kennedy demokrata párti szenátor munkatársa volt.
A műsorvezető többször hangot adott Donald Trump elnökkel kapcsolatos erőteljes véleményének. A Twitteren újraközölte például a The New York Times című lap Nem, Trumpot nem, sohasem című véleménycikkét, csütörtökön pedig a Twitteren

többen is közzétették egy korábbi fotóját, amelyen ő és Biden kifejezetten barátokként mosolyognak a kamerába.

A napvilágot látott információk több republikánust felháborítottak.
Jason Miller, Donald Trump kampánytanácsadója a Twitteren gúnyosan reagált: „Fiúk, ne felejtsetek el átöltözni a vitához” – írta, utalva arra, hogy Biden és Scully könnyű nyári trikóban fényképezkedett egymással.
A második elnökjelölti vitára a floridai Miamiban kerül sor, október 15-én.
Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság szerdán bejelentette, hogy – tekintettel a kedden tartott első vita hangnemére – Miamiban új szabályokat vezetnek be. Ezek mibenlétéről nem hoztak nyilvánosságra információkat, s az amerikai sajtóban is csak találgatások láttak napvilágot.
A Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) és Trump kampánytörzse csütörtökön jelezte: határozottan ellenzi a vita szabályainak menet közbeni megváltoztatását.

Nem szabad semmiféle változtatást végrehajtani a korábban lefektetett szabályokban”

– szögezte le Jason Miller. Bill Stepien kampánymenedzser arra emlékeztetett, hogy Donald Trump és Joe Biden munkatársai megtárgyalták a három elnökjelölti vita menetét és körülményeit, és meg is állapodtak ezekben.

Donald Trump a Twitteren reagált.

Vajon miért akarná lehetővé tenni a vitát szervező bizottság a szabályok megváltoztatását a második és a harmadik vitára, amikor az elsőt oly könnyedén megnyertem?”

– írta az elnök.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére