Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden nem bánja, hogy gyilkosnak nevezte Putyint

888.hu

2021.03.18. 21:20

Joe Biden amerikai elnök nem bánta meg, hogy gyilkosnak nevezte Vlagyimir Putyin orosz államfőt egy televíziós interjúban – mondta Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője csütörtökön egy kérdésre válaszolva.

 

Biden szerdán az ABC amerikai televíziónak adott interjújában kérdésre válaszolva egyetértőleg gyilkosnak minősítette Putyint, és kilátásba helyezte, hogy az orosz vezető „meg fog fizetni” a 2020-as amerikai elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozásért.
Az incidens miatt még szerdán hazahívták konzultációra Anatolij Antonov washingtoni orosz nagykövetet. Antonov szombaton tér vissza állomáshelyéről a washingtoni orosz diplomáciai misszió szerint. Az orosz külügyminisztérium közölte:

a konzultáció célja annak megvizsgálása, milyen úton lehet helyrehozni a mélypontra jutott orosz–amerikai kapcsolatokat.

A Fehér Ház jelezte: Washingtonnak nem áll szándékában hazarendelni a Moszkvában állomásozó amerikai nagykövetet.

Az Egyesült Államok emellett bizakodó, hogy továbbra is folytathatja gyümölcsöző kapcsolatát Oroszországgal

– tette hozzá.
Putyin csütörtökön azt válaszolta Biden kijelentésére, hogy mások megítélésében mindenki önmagából indul ki. Emlékeztetett arra, hogy az Egyesült Államokban indián törzseket irtottak ki, és a rabszolgaság következményei ma sem múltak el nyomtalanul. Rámutatott: az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, amely atomfegyvert vetett be.
Valamivel később

az orosz elnök virtuális találkozóra, „egyenes és nyílt” eszmecserére invitálta Bident.

Emlékeztetett: legutóbb az amerikai elnök kezdeményezett vele kapcsolatfelvételt. A felek január 26-án, néhány nappal Joe Biden beiktatása után beszéltek telefonon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére