Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden miatt Európa is Kína felé fog fordulni

888.hu

2021.09.09. 20:50

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel kijelentette, hogy Brüsszel arra törekszik majd, hogy Joe Biden elnök elszúrt afganisztáni kivonulását követően növelje a blokk „stratégiai autonómiáját”, és jelezte, hogy az Európai Unió Kína felé fog fordulni.

 

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán úgy nyilatkozott, megdöbbentette, hogy Biden elnök afganisztáni kivonulásáról „nagyon kevés konzultációt folytatott az európai partnerekkel”, ami arra késztette az EU vezetőit, hogy kijelentse: Brüsszelnek nagyobb függetlenségre kell törekednie az Egyesült Államok stratégiai céljaitól.

Az afganisztáni válság csak megerősíti és megszilárdítja azt a nézetet, amelyet már egy ideje vallok, és amelyet sokan mások is osztanak. Ez az európai stratégiai autonómia gondolata, amelynek célja, hogy érdekeinkkel és értékeinkkel összhangban megerősítsük befolyásolási képességünket, miközben cselekvési képességünkre is hangsúlyt fektetünk”

– mondta a belga politikus a Groupe D’études Géopolitiques kutatóintézetnek.

Michel kifejtette, hogy bár az Egyesült Államok és az Európai Unió osztozik az alapvető értékekben, szerinte egyértelmű, hogy ezen értékek megvalósításában eltérések mutatkoznak. „Afganisztán olyan pillanat, amelynek arra kell késztetnie minket, európaiakat, hogy tükörbe nézzünk, és feltegyük magunknak a kérdést, »hogyan lehet a jövőben nagyobb befolyásunk a geopolitikai szférában, mint ma, és hogyan tudunk úgy cselekedni, hogy az érdekeinkkel összeegyeztethető irányba befolyásoljuk az események menetét.«

Az amerikai csapatok kivonulásával egyre növekvő káosz érzetével szembesülve nem lehet nem aggódni.”

Az, hogy a világ egyik legnagyobb gazdasági hatalma, az Európai Unió, egy rendkívül határozott értékeket valló demokratikus hatalom, egy huszonhét nemzetből álló katonai hatalom nem képes önállóan – az Egyesült Államok közreműködése nélkül – garantálni az állampolgárai és az őket támogató afgánok evakuálásához szükséges segítséget, aggodalomra adhat okot. A „stratégiai autonómia”, amiről Michel beszélt, leginkább abból a szempontból lesz kritikus, hogy Brüsszel hogyan viszonyul Kínához.

A Biden-kormány a kezdetektől fogva világossá tette: egyik legfontosabb külpolitikai célja az lesz, hogy a nemzetközi közösséget, nevezetesen az EU-t felsorakoztassa, és koalíciót hozzon létre Peking céljaival szemben.

Most azonban úgy tűnik, hogy Biden elnök nem támaszkodhat a globalista keretekre – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Napi izgalmak, varsói tanácskozás, kukkol a Facebook, semleges mosdók terítéken

Konzervatív pártvezetők tanácskozása Varsóban, megosztja adatainkat a Facebook és a WhatsApp, gendersemleges mellékhelyiségeket vezetnek be Chicagóban diákoknak.

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Európai konzervatív vezetők: az EU szabad és egyenlő nemzetállamokból áll

Az Európai Unió (EU) szabad és egyenlő nemzetállamokból áll, őket számos szoros együttműködési terület köt össze, Európa pedig csak az ilyen együttműködési modell révén menthető meg további válságoktól és feszültségektől – szögezték le az európai konzervatív pártok vezetői a szombati varsói konferenciájukat záró közös nyilatkozatban.

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Gyurcsányékkal a nyílt hazaárulás és a magyarok életszínvonalának földbe döngölése jön divatba

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

Donáth: „Orbán gyáván megfutamodott”

A héten megörvendeztette az ATV nézőit tízpercnyi diktatúrázással Donáth Anna, aki – egyébként nem jogászként – a jogállamiságról beszélt Rónai Egonnal, ekézve a totalitárius Orbán-rezsimet, ami annyira elnyomó, hogy még a hazáját kofaként áruló Momentum korábbi és új elnökét is hagyja rendre felszólalni a magyar érdek ellen, minősíthetetlen stílust megengedve magának a kormány tagjaival szemben.

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Rezsicsökkentés: már a kis- és középvállalkozásoknak is

Ezt írta Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére