Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden: meg kell védeni az abortuszhoz való jogot a novemberi félidős választásokon

888.hu

2022.05.03. 20:30

Joe Biden amerikai elnök kedden arra kérte az Egyesült Államok választópolgárait, hogy „védjék meg az abortuszhoz való alapvető emberi jogot” a novemberi félidős kongresszusi választások során, ha az amerikai legfelsőbb bíróság időközben eltörölné a művi terhességmegszakítást legalizáló 1973-as ítéletét.

 

A Politico baloldali-liberális amerikai napilap hétfőn hozta nyilvánosságra az alkotmánybíróságként működő washingtoni taláros testület egyik konzervatív tagjának, Samuel Alito bírónak tulajdonított, nem nyilvános, de kiszivárgott 98 oldalas véleményét, amelyben az abortuszhoz való általános jog eltörlése mellett érvel.
A demokrata párti Joe Biden kijelentette: „törvényeink stabilitása megköveteli”, hogy a legfelsőbb bíróság ne törölje el az 1973-as Roe kontra Wade perben hozott, jogi precedenst jelentő korábbi ítéletét. Hozzátette:

azon fog dolgozni, hogy az abortuszhoz való jogot külön szövetségi jogszabályban kodifikálja az amerikai kongresszus.

Az amerikai elnök leszögezte, hogy a Fehér Ház egyelőre nem tudott megbizonyosodni a kiszivárgott dokumentum valódiságáról, ugyanakkor a kormányzat próbál minden lehetőségre felkészülni, ami a hivatalos és végleges bírósági döntést illeti.
„Meggyőződésem, hogy a nők választáshoz (értsd: abortuszhoz) való joga alapvető jog” – áll Biden elnök közleményében, hozzátéve, hogy ha a legfelsőbb bíróság eltörli a művi terhességmegszakítást legalizáló 1973-as ítéletét, a választott kongresszusi törvényhozóknak kell megvédeniük a nők abortuszhoz való jogát, és a választóknak novemberben ezt figyelembe véve kell szavazniuk.
John Roberts főbíró, a taláros testület elnöke helyi idő szerint kedd késő délelőtti közleményében elismerte, hogy a Politico cikkében közzétett dokumentum eredeti és hiteles, de nem a végleges változat. Hozzátette:

a szöveg nem tükrözi a bíróság egyetlen tagjának sem a végleges véleményét a kérdésben.

Roberts főbíró hangsúlyozta, hogy utasította a legfelsőbb bíróság biztonsági főnökét, hogy indítson nyomozást a kiszivárogtatással kapcsolatban, amely súlyos visszaélés a bíróság bizalmával.
„A történtek a bíróság munkáját semmilyen módon nem fogják befolyásolni” – tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Szijjártó ezúttal egy francia tévériportert lepett meg magyarvédő válaszaival

Az igazságot mindig meg lehet védeni, még Párizsban is – Szijjártó Péter ezzel az üzenettel osztotta meg interjúját a Facebookon, amelyet a France 24 angol nyelvű francia televíziócsatorna Talking Europe című politikai műsorában adott.

Dollárbaloldal: így ömlött a pénz a Bajnai-cégekhez

A Nemzetbiztonsági Bizottság által szerdán nyilvánosságra hozott dokumentumok alapján egyértelmű, hogy a baloldali kampány központi „agya” a DatAdat-csoport volt. Ennél a cégnél találkozott a régi baloldali gárda és a külföldről érkezett pénz, valamint kampánytechnika. A most nyilvánosságra került adatok alapján kulcsszerep jutott a 2019-es önkormányzati választáson már bevetett, DK-közeli EzaLényeg nevű szélsőbaloldali lejárató portálnak is.

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

Novák Katalin megérkezett Ukrajnába

A köztársasági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására látogat az ukrán fővárosba.

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

„A magyarországi választásokba történő külföldi beavatkozásként értékelhetjük a baloldal botrányos kampányügyét”

A baloldal külföldi finanszírozásáról kérdezte a 888.hu ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogászt, a Századvég Alapítvány jogi szakértőjét.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére