Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden határőrei továbbra is a régi Trump-féle politikát követik, miután hónapokig harcoltak ellene

Jog és Szabadság

2022.01.14. 17:00

A texasi Rio Grande-völgyben évtizedek óta a legtöbb migráns most kel át.

Tisztviselők szerint a Biden-kormányzat újból végrehajtotta a Trump-korszak „Maradj Mexikóban” politikáját, ami azt eredményezte, hogy naponta több tucat migránst küldtek Mexikóba, hogy ott várják meg a bíróság ítéletét.

December elején folytatódott ez a politikai irányvonal, annak ellenére, hogy a Biden-adminisztráció többször is megpróbálta visszavonni a programot, és felvenni a harcot azokkal a bíróságokkal, amelyek a kormányzat politikája ellen döntöttek. A szabályok előírják a határon szolgálatot teljesítő tisztviselőknek, hogy visszaküldjék a menedékkérőket Mexikóba, amíg bírósági tárgyalásra várnak. A szabályzat december 6-án lépett érvénybe, de tisztviselők szerint még nem teljes mértékben.

Brandon Judd, az Országos Határőrség Tanács elnöke a közelmúltban azt mondta, hogy a program a múlt hónapban két helyen folytatódott, és a kezdetek során mindössze néhány tucat migránst küldtek vissza Mexikóba naponta. „Csak két helyen vesz fel a határőrség az illegális határátlépők tekintetében Migránsvédelmi Jegyzőkönyvet. (MPP) A texasi El Paso körülbelül napi 30 embert vett fel az elmúlt hónapban, és a San Diego-i Chula Vista állomáson hétfőn napi 5 embert vettek fel. Nem hiszem, hogy a napi 5000 illegális határátlépőből csak 35 jegyzőkönyvben való rögzítése tesz eleget a bíróság végzésének.”- mondta Judd.

Egy kongresszusi forrás megerősítette, hogy naponta kevesebb, mint 40 migránst küldenek vissza. A délnyugati határon a történelmi számú határátlépések miatt a Biden-kormányzat nem tett jóhiszemű erőfeszítéseket a „Maradj Mexikóban” politika újraindítására, és nem tett érdemi kísérleteket az általuk okozott határválság kezelésére sem.

A Nemzetbiztonsági Minisztérium szóvivője azt mondta, hogy együttműködnek a mexikói kormánnyal „az MPP újraindítása során felmerülő biztonsági aggályok és működési korlátok kezelése érdekében”, hozzátéve, hogy nem árulnak el részleteket a kezdeti visszaküldések helyéről és számáról.

A Trump-kormányzat 2019 januárjában kezdte meg az MPP bevezetését. Mark Morgan, az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatalának volt megbízottja azzal érvel, hogy a visszaküldések alacsony száma azt mutatja, hogy a Biden-adminisztráció továbbra is vonakodik betartani a bíróság végzését, és ennek sajnos a legkevésbé sincs elrettentő hatása a határt illegálisan átlépő migránsok számára.

„A nap végén nagyon is világos, hogy ez az adminisztráció lassan hajtja végre a bírósági végzést. Már több mint hat hónap telt el, és csak annyit tud felmutatni, hogy néhány száz migráns bekerült a programba.” – mondta Morgan.

Texas és Missouri áprilisban beperelte a Biden-kormányzatot, azzal érvelve, hogy az elnök jogellenesen leállította a programot.

Júniusban a Nemzetbiztonsági Minisztérium titkára, Alejandro Mayorkas feljegyzést adott ki a program felfüggesztéséről. Matthew Kacsmaryk szövetségi bíró augusztusban úgy ítélte meg, hogy az MPP-t jogellenesen szüntették meg, és arra utasította a Biden-adminisztrációt, hogy hajtsák végre újra. A Biden-kormányzat megpróbált fellebbezni Kacsmaryk döntése ellen, az ötödik körzet és a legfelsőbb bíróság pedig külön-külön elutasította a felfüggesztési kísérletet. Mayorkas októberben újabb feljegyzést adott ki a program felfüggesztéséről, de kijelentette, hogy eleget tesz Kacsmaryk ítéletének, és a jogerős döntésig nem hajtja végre a megszüntetést.

„6 hónapja vagyunk a programban. Két területen dolgoznak, és naponta csak egy maroknyit, tehát a hatása nulla.” – mondta Morgan. „Ha ilyen alacsonyak a számok, akkor még mindig beengedik és az országunkba az illegálisan belépő családok 99%-át, így a program semmit sem ér. A történelem újra és újra megmutatja nekünk, hogy a kartellek, a csempészek és a bevándorlók ismerik a politikánkat, és jobban használják rendszerünk kiskapuit, mint a legtöbb amerikai. Tehát most is tisztában vannak azzal, hogy mindez csak a látszat kedvéért van, a programnak nincs értelme.” – tette hozzá.

Morgan szerint a Trump-kormányzat világossá tette a mexikói családok számára, hogy nem engedik be őket az országba. A Transaction Records Access Clearinghouse (TRAC) szerint a korábbi kormányzat több mint 60 000 migránst küldött vissza Mexikóba a program keretében.

„Láthatták az elmúlt 30 napot, ez egy cseppet sem befolyásolta az áramlást.” – mondta Morgan. „Azt hiszem, a Trump-adminisztráció alatt valamivel több mint 60 000 migránst vontunk be a programba. Ha megnézzük, a mostanihoz képest ez a szám óriási. És ami még ennél is fontosabb, hogy mindvégig ezt csináltuk, a délnyugati határ 2000 mérföldjén. Eltartott egy kis ideig, mire odaértünk, de sikerült. Tehát nagyon világos üzenetet küldtünk, hogy ha családdal érkeznek, többé nem szabad kiadni az Egyesült Államokba vezető útlevelet. Azért nem kellett több illegális idegent bevonnunk a programba, mert működött. Tehát 2020 februárjára az átkelni kívánó családok száma 75%- 80%-kal csökkent.” – mondta Morgan.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Erőszakba torkollott Brüsszelben a járványügyi intézkedések elleni tüntetés

Erőszakba torkollott Brüsszelben a járványügyi intézkedések elleni tüntetés

Erőszakba torkollott Brüsszelben a koronavírus-járvány miatti intézkedések elleni vasárnapi tüntetés, a rendőrség vízágyút és könnygázt is bevetett – írta a The Brussels Times hírportál.

Önéletrajzi diploma

Önéletrajzi diploma

Ha nem is villámgyorsan, de utolérte a végzete a nagyot lódító Bangóné Borbély Ildikót. Maga alá temette a nem létező diplomája nyomán keletkezett botrány, és a patkányszaporulat ellenőrzésében kiváló eredményeket felmutató képviselőt kizárta soraiból a szebb napokat látott Magyar Szocialista Párt.

Avatóünnep: a baloldal még Szakcsi Lakatos Bélát is sarokba állítaná

Avatóünnep: a baloldal még Szakcsi Lakatos Bélát is sarokba állítaná

Nem túlzás talán, hogy néhány zongorataktus miatt egycsapásra dühbe gurult az egész baloldali sajtó. Sőt, még Hadházy Ákos, Márki-Zay harmad unokatestvére számára is felért egy gutaütéssel, hogy Szakcsi Lakatos Béla a Magyar Zene Háza ünnepélyes átadása alkalmából adott műsora után el merészelte játszani a Piros volt a paradicsom nem sárga című kapánydal néhány taktusát.

Bangóné diplomabotrány: Nem ez volt az első eset

Karácsony Gergely és Hajnal Miklós is kamuzott már.

Az USA újjabb állama szigoríthat az abortusz törvényeken

Az USA újjabb állama szigoríthat az abortusz törvényeken

Dél-Dakota kormányzója pénteken mutatta be törvényjavaslatát, ami szinte teljesen betiltaná az abortuszt.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére