Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden azt állította, hogy jobb vezető, mint Trump 

888.hu

2021.12.01. 20:40

Joe Biden amerikai elnök kedden azzal dicsekedett, hogy jobb vezető, mint Donald Trump volt elnök, mert nem „sokkolja” a szövetségeseket szerte a világon.

 

„Trumppal ellentétben én nem sokkolom a szövetségeseinket” – válaszolta Biden, amikor az újságírók arról kérdezték, mennyire valószínű, hogy egyeztetnek az európai országokkal a további beutazási tilalmakról, hogy segítsenek megelőzni a koronavírus omikron változatának terjedését. Biden megjegyzése figyelmen kívül hagyta a szeptemberi diplomáciai balhéját Franciaországgal, amikor nem tájékoztatta a francia vezetőket egy Ausztráliával kötött atomtengeralattjáró-üzletről.

Biden bizniszének hatására Ausztrália lemondott egy korábbi, Franciaországgal kötött tengeralattjáró-üzletet, amiről

a franciák először a médiából értesültek, nem pedig az amerikaiaktól vagy az ausztráloktól.

„Ez a brutális, egyoldalú és kiszámíthatatlan döntés nagyon emlékeztet arra, amit Trump úr szokott csinálni” – mondta Jean-Yves Le Drian külügyminiszter az alku hírére. „Dühös és keserű vagyok. Ez nem szövetségesek között történik.”

Franciaország dühét és megdöbbenését demonstrálva visszahívta nagykövetét az Egyesült Államokból, ami az első alkalom, hogy Amerika legrégebbi szövetségese így tett

– írta meg a Breitbart.

Biden dél-afrikai országokra vonatkozó beutazási tilalma szintén feldühítette az ottani vezetőket. Lazarus Chakwera malawi elnök „afrofóbiával” vádolta meg Bident az utazási tilalom bevezetése miatt, Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök pedig teljesen indokolatlannak és igazságtalanul diszkriminatívnak nevezte a tilalmat országával szemben.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére