Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezzeg Románia? Drasztikusan csökken a román közalkalmazottak bére

Bokor Gábor

2018.02.06. 21:28

Sokszor példálóznak azzal a balliberális lapok, hogy a szomszédaink már lehagytak, sõt a bátrabbak azt írják, hogy leköröztek minket. Nos ez egyrészt kamu, másrészt meg kedden derült ki, hogy míg Magyarországon a közalkalmazottak bére folyamatosan nõ, addig ez a románoknál drasztikusan csökken.

Kedden az Országos Szakszervezeti Tömb (BNS) és a közhivatalnokok szakszervezete is azt közölte, hogy január óta mintegy 30-50 ezer közalkalmazottnak csökkent a bére azt követően, hogy hatályba léptek az új bértörvény idei rendelkezései és a bukaresti kormány áthárította az alkalmazottakra a társadalombiztosítási járulékok fizetésének kötelezettségét.

Dumitru Costin szerint pontosan márciusban fogják tudni a közalkalmazottak, hogy csökkent vagy sem a nettó fizetésük, de becslése szerint a bértörvény alapján a fizetések új kategóriák szerinti besorolása miatt 30-50 ezer közalkalmazott nettó jövedelme csökkenhet.

A közhivatalnokok szakszervezete úgy számolt, hogy 22 ezer munkavállaló fog kevesebbet hazavinni mostantól, miután a társadalombiztosítási járulékok alkalmazottakra történő áthárítása következtében megnőtt a bérek adóterhe. 

A szakszervezetek tüntetéseket és általános munkabeszüntetést helyeztek kilátásba.

A tavaly nyáron hatályba lépett bértörvény új alapokra helyezte a közalkalmazottak fizetését úgy, hogy a legmagasabb bér ne legyen több mint tizenkétszer nagyobb a legkisebb fizetéshez mérten"

– fogalmazott kedden Lia Olguta Vasilescu román munkaügyi miniszter.

A román vezetés január 1-jétől hárította át a társadalombiztosítási járulékok fizetését az alkalmazottakra, így mind a nyugdíj-, mind az egészségügyi járulékot a dolgozóknak kell fizetniük.

Bezzeg Románia...

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére