Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bezárhat a háború miatt a brit fish and chips boltok fele

888.hu

2022.07.28. 12:20

Közel 5000 üzlet kerülhet veszélybe, mivel kénytelenek olcsóbb termékekre váltani, és emelni az árakat.

 

Andrew Crook, a Lancashire-i chipsboltok tulajdonosa, a National Federation of Fish Friers elnöke elmondta, hogy a tőkehal bekerülési ára máris 14 fontra emelkedtek a kilónkénti 8 fontról.

Az Express közli, hogy a miniszterek 35 százalékos vámot vetettek ki az Oroszországból importált tengeri halakra, hátha ezzel térdre kényszeríthetik Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és így talán véget vethet a háborúnak.

Crook hozzátette:

 

Ezek az extra vámok üzletek ezreit fogják a szakadék szélére sodorni.”

 

Könnyen odáig fajulhat a történet, hogy a fish and chips boltok kénytelenek lesznek mellőzni a hagyományos tőkehalat és a foltos tőkehalat, és helyettük a szürke tőkehalat és egyéb, olcsóbb fehér halakkal helyettesíteni.

A lap közli:

 

Az Egyesült Királyságba importált fehér hal mintegy harmada Oroszországból származik.

 

A napraforgóolaj ára is azért emelkedett, mert Ukrajna a világ legnagyobb exportőre.

A borsó, a burgonya és a tőkehal ára is megugrott, míg az uborka is már hiánycikk az üvegházak fűtési költségeinek emelkedése miatt.

A kormány szóvivője hangsúlyozta: „Szorosan együttműködünk az iparággal, hogy enyhítsük a szankciók lehetséges hatásait”.

Bally Singh, az egyik nyugat-londoni üzlet tulajdonosa azt tapasztalja, hogy mihelyst a vendégei besétálnak a chipsboltjába és meglátják az árakat, inkább a távozás mellett döntenek. „Egy időben a hal volt az egyik legolcsóbb étel. Most az egyik legdrágább. Egyre nehezebb fenntartani az üzletet.” – mesélte.

Közölte, hogy a normál méretű tőkehal egy évvel ezelőtt 6,50 fontba került, ez emelkedett meg mostanra 8,50 fontba. Hozzátette: „Az elmúlt néhány hónapban az üzlet bevételei drámaian csökkentek”.

 

A halas dobozok ára több mint kétszeresére nőtt az elmúlt évben. Az olaj, az áram és a gáz ára is megemelkedett. Felmerült bennem a bezárás lehetősége is. Minden megtakarításom az üzletben van.”

– panaszkodott a tulajdonos.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére