Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltották a válást a muszlim szent ünnep alatt

Tóth Dalma

2017.05.28. 22:58

A Palesztin Hatóság ellenõrizte területeken betiltották a válást a ramadán idejére.
GÁZA, 22:58

A Palesztin Hatóság ellenőrizte területeken betiltották a válást a ramadán idejére.

A válás szüneteltetéséről a palesztinok iszlám vallásjogon alapuló törvénykezését (saría) vezető bíró döntött. Mahmúd al-Habas szerint a napkeltétől napnyugtáig maguktól ételt, italt, és még cigarettát is megtagadó hívők elhamarkodott döntéseket hozhatnak, ahogy azt a korábbi évek tapasztalatai mutatták – értesült a The Times of Israel.

Néhányan gondokat okoznak házastársaiknak, mert nem esznek és nem dohányoznak, és aztán gyors és megfontolatlan döntéseket hoznak"

– vélekedett Mahmúd al-Habas.

A bírák csak egy hónap elteltével, a muszlim szent ünnep befejeztével fognak dönteni a hozzájuk benyújtott válási ügyekben. A Palesztin Hatóság területén és a szintén palesztinok lakta Gázai övezetben 2015-ben mintegy ötvenezer házasságot kötöttek, és nyolcezer válást mondtak ki. A házasság és a válás kérdései az Izraelben és a Palesztin Hatóság területén élő palesztinok esetében a vallási bíróságok hatáskörébe tartoznak – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Gyurcsány Ferenc: Zuhanás

Zuhanás közben is csak készül.

Kiszelly Zoltán: nincs reális esélye, hogy az MSZP fordítani tudjon a lejtmeneten

Nincs reális esélye, hogy az MSZP a 2024-es európai parlamenti (EP) választásig fordítani tudjon a lejtmeneten: a szocialista pártból túl sok párt szakadt ki, mindeközben karakter nélküli vezetőket választottak maguknak, és a szavazóbázisukat sem sikerült megújítani – mondta Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések Központjának igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert meghódította Rómában Európát

Kós Hubert aranyérmet nyert 200 méter vegyesen a római úszó Európa-bajnokság zárónapján. Késely Ajna bronzérmes, Fábián Bettina negyedik lett 400 gyorson. Jakabos Zsuzsanna pedig az 5. helyen végzett 200 méter pillangón. A magyar csapat 5 arany-, 7 ezüst- és 3 bronzéremmel zárt Rómában.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére