Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betilthatják Oroszországban az akciós vodkát

Kékes Viki

2017.02.06. 13:58

Azt remélik, hogy ezzel csökkenni fog az alkoholisták száma.
MOSZKVA, 13:58

Egy orosz fogyasztóvédelmi szervezet arra tett javaslatot, hogy a jövőben a szupermarketekben ne lehessen akciósan alkoholt árulni. A Rospotrebnadzor szerint ezek az ajánlatok csak arra ösztönzik az embereket, hogy még több szeszes italt vegyenek — írja az RT.

A fogyasztóvédelmi szervezet vezetője szerint be kellene tiltani azokat az akciós kuponokat, amelyek alkohol vásárlásához nyújtanak kedvezményeket. Ezek ugyanis csak arra ösztönzik az embereket, hogy még több italt vegyenek. Vannak, akik szerint emiatt az internetes akciókat, internetes eladásokat is be kellene tiltani.

Szakértők szerint azonban az ilyen lépések csak a feketepiaci értékesítés növekedését idéznék elő. Õk azzal érvelnek, hogy a szeszes italt vásárlók öt százaléka alkoholista, további 15 százaléka pedig komoly alkohol problémákkal küzd. Ezek az emberek biztos, hogy az illegális piacon szereznék be a szükséges adagjukat, ha korlátoznák a lehetőségeiket.

Oroszországban 2009 óta kontrollálja az állam a vodka árát. A szabályok szerint egy fél literes üveg az oroszok kedvenc italából nem lehet olcsóbb, mint 190 rubel. (Kb. 930 forint) Az orosz pénzügyminisztérium azóta többször fel akarta emelni az árat – a magasabb adóbevétel miatt – de elfogadta azt az érvet, hogy ezzel csak az illegális piac növekedne.

Mások arra hívják fel a figyelmet, hogy ha a különböző italakciókat betiltják, akkor az emberek rosszabb minőségű alkoholt, illetve alkoholt tartalmazó termékeket fognak beszerezni. Ide tartoznak az olyan kétes minőségű testápolók, krémek is, amelyek egyike nemrégiben 48 ember halálát okozta Szibériában.

2016 decemberében 48 ember halt bele Oroszországban, hogy alkoholt tartalmazó testápoló krémet ivott. A palackokon az szerepelt, hogy a termék etanolt tartalmaz. Utóbb kiderült, hogy a testápolóban metanol volt, ami halálos. Az eset után Putyin elnök azt mondta, hogy emelni fogják az alkoholt tartalmazó termékek adóját annak érdekében, hogy az emberek ne ezzel helyettesítsék a szeszes italokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére