Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Besúgóhálózatot építettek ki a legfelsőbb bírákkal szemben

888.hu

2022.07.11. 18:00

A kommunizmus árnya vetül rá a demokráciájára és a jogállamiságára oly kényes Egyesült Államokra.

 

Egy liberális washingtoni csoport fejenként 250 dollárt fizet, ha valaki besúgja nekik, hol bukkannak fel a legfelsőbb bíróság tagjai – írta meg a VG.

A Business Insider cikke szerint a csoport kifejezetten azokra a bírákra vadászik, akik úgy döntöttek: érvénytelenítik az évtizedekkel ezelőtt meghozott, úgynevezett Roe kontra Wade döntést, amelynek értelmében mostantól az egyes tagállamok döntik el, hogy betiltják-e az abortuszt vagy sem.

 

Az eset óriási felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, míg sokan üdvözölték a döntést, az ország egy része vagy passzívan, vagy aktívan tüntetésekbe kezdett.

 

Ennek egyik állomása a már említett csoport, amelyik arra állt rá, hogy gyakorlatilag „levadássza” a legfelsőbb bíróság tagjait, és ahol ők felbukkannak, oda rögtön tüntetőket küldjön. Így történt múlt szerdán is, amikor

 

Washingtonban egy kisebb csoport vett zár alá egy éttermet, amelyben Brett Kavanaugh bíró vacsorázott.

 

Ő volt az egyik a négyből, aki a Roe kontra Wade döntés eltörlése mellett tette le a voksát.

 

Washingtoni vendéglátósok és munkások! Ha bárhol meglátjátok Kavanaugh-t, Alitót, Thomast, Gorsuchot, Coney Barrettet vagy Robertset, azonnal írjatok ránk a részletekkel. Igazolt infó esetén rögtön 50 dollárt utalunk, és további 200-at, ha még a helyszínen találjuk őket 30 perccel az üzenetetek küldése után!”

– írta a ShutDownDC nevű csoport, amelynek több mint 23 ezer követője van a Twitteren. Azt nem tudni, ki áll a csoport mögött, ugyanis sem a közösségi oldalukon, sem a honlapjukon nem jelezték a vezetőik kilétét.

 

Egyelőre sem a csoport, sem a legfelsőbb bíróság nem kommentálta az esetet.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére