Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlusconiék elég durván becsicskították Di Maiót

Nagy Gábor

2019.09.06. 20:08

Egy mém többet mond ezer szónál.

A majdhogynem porszívóügynökké avanzsált Luigi Di Maio lesz Olaszország következő külügyminisztere. Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezető politikusa a Matteo Salvini által kirobbantott augusztusi kormánypuccsig csupán egy névleges kormányzati pozíciót (lásd: miniszterelnök-helyettes) töltött be.

A most alakuló második Conte-kormányban viszont már az igen rangosnak számító külügyminiszteri posztot kapta meg Di Maio, méghozzá úgy, hogy semmilyen diplomáciai tapasztalata nincs, diplomával sem rendelkezik, ráadásul – saját bevallása szerint – az angol nyelv sem az erőssége.

Hogy miért az M5S vezető politikusára esett a választás, arra eddig az olasz szakértők nem tudtak magyarázatot adni, de az még Itáliában is politikatörténeti unikumnak számít, hogy egy nápolyi stadioni italárusítóból az évek múltán egyszer csak külügyminiszter lesz.

A több évtizedes politikai tapasztalattal bíró, Silvio Berlusconi által vezetett Forza Italia nem hagyta veszni ezt a bevándorláspárti baloldal által feldobott labdát, és egy fantasztikus mémmel reagált Di Maio kinevezésére. A képen az M5S vezetője látható, ahogy épp arra guglizik rá, hogy tulajdonképpen mit is csinál egy külügyminiszter! ZSENIÁLIS!

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aiutooooo?

Forza Italia (@forzaitaliaufficiale) által megosztott bejegyzés,

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére