Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlusconi a baloldal esetleges összefogásáról: nemet kell mondani a csalók kormányára!

Bokor Gábor

2019.08.22. 17:40

Így kommentálta a veterán olasz politikus azt, hogy az Öt Csillag Mozgalom lehet, hogy összefog a bevándorláspárti Demokrata Párttal.

Tegnap írtunk róla részletesebben, hogy a balközép Demokrata Párt (PD) vezetője, Nicola Zingaretti megkapta az engedélyt pártjától, hogy kormányalakítási tárgyalásokba bonyolódjon az elitellenes Öt Csillag Mozgalommal (M5S), mely eddig a Ligával volt koalícióban. Az M5S mindenképp el akarja kerülni, hogy előrehozott választásokat tartsanak, ugyanis már csak tíz százalékon áll a támogatottságuk, míg a Liga toronymagasan vezet.

Az M5S kormányalakítási akarata egyértelmű, egy esetleges előrehozott választáson az eltűnést kockáztatja a párt

– közölték olasz szakértők.

Matteo Salvini a baloldali horrorkoalícióval kapcsolatban még szerdán úgy fogalmazott, hogy a Demokrata Pártnak és az Öt Csillagnak az olaszoktól kell tartania, hiszen nem fogják eltűrni, hogy egy „suba alatt” született kormány vezesse őket, ezért minél előbbi választásokat kér majd Sergio Mattarella államelnöktől. Csütörtökön Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Forza Italia elnöke is megszólalt, aki óva intett attól, hogy Olaszországban újra a baloldal kerüljön hatalomra és alakítson kormányt.

Fotó: AFP

Nemet kell mondani a csaló kormányokra

– mondta a jobboldali politikus.

A 83 éves Berlusconi szerint amennyiben a PD és az M5S átvenné a hatalmat Rómában, akkor nagy valószínűséggel adókat vezetnének be. A pártelnök, aki eddig háromszor volt már olasz miniszterelnök, kijelentette, hogy egy stabil, szilárd kormányra van szüksége most Olaszországnak. A politikus szerint jelenleg egy középjobb kormánynak kéne Olaszországot vezetnie vagy valóban új választásokat kéne tartani, ahol majd a megerősödött Ligával lépnének koalícióra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére