Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlini integrációs miniszter: alig maradtak szabad helyek a német fővárosba érkező menekülteknek

888.hu

2022.07.27. 20:40

Amennyiben a helyzet nem javul, Katja Kipping kilátásba helyezte a veszélyhelyzet megállapítását, amely lehetővé tenné az azonnal rendelkezésre álló, üres lakások gyorsabb feltérképezését, illetve fontolóra vennék például szállodák és vendégházak kibérlését is.

 

A Baloldal (Die Linke) közölte: most egy hozzávetőleg 900 személyes óriási sátrat nyitnak meg, amely eddig tartalékként állt Berlin Tegel nevű városrészében az ukrajnai menekültek befogadásra szolgáló központban.

Katja Kipping szerint a fejlemények arra vezethetők vissza, hogy a legtöbb német tartomány az utóbbi időben nem vett nyilvántartásba újabb menedékkérőket.

 

Lényegében felfüggesztették a menedék iránti kérelmek befogadását.”

 

– mondta a dpa német hírügynökségnek nyilatkozva. Mindemellett folyamatosan érkeznek menedékkérők Németországba, sokan közülük a fővárosig utaznak.

„Berlinnek most ezzel meg kell birkóznia. Ez viszont megnehezíti az itteni helyzetet.” – tette hozzá.

 

A berlini miniszter egyben felhívást intézett a többi német tartományhoz, hogy a szolidaritás elve alapján vegyék ki részüket a menekültek elosztásából.

 

A német bevándorlási hatóság szerint az ukrajnai menekülteken kívül havonta mintegy ezer menedékkérőt regisztrálnak Berlinben. Kipping szerint ez a szám júliusban nagyjából 450-nel nőtt, tekintettel a felvételi stopra az egyes tartományokban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére