Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Berlin az iszlamisták helyett a szélsõjobbal harcolna

888.hu

2016.12.27. 20:28

A berlini tartományi választás után szeptemberben hatalomra került baloldali koalíció (zöldek, szocdemek, Die Linke) két héttel a berlini merénylet elõtt kötött együttmûködési megállapodásban az iszlamista terrorról hallgatott, ám a szélsõjobboldal visszaszorítására fogadalmat tett.
BERLIN, 20:28

A berlini tartományi választás után szeptemberben hatalomra került baloldali koalíció (zöldek, szocdemek, Die Linke) két héttel a berlini merénylet előtt kötött együttműködési megállapodásban az iszlamista terrorról hallgatott, ám a szélsőjobboldal visszaszorítására fogadalmat tett.

A Berlint vezető vörös-zöld koalíció december negyedikén mutatta be a szélsőségesek visszaszorítására irányuló terveket. Ezeket koalíciós megállapodásukban is rögzítették.

A Die Welt szerint a koalíciós szerződésben főként a jobboldali szélsőségek visszaszorítását ígérik, és radikális iszlamizmusról nem, csupán "nemzetközi terrorizmusról" van szó a dokumentumban.

A megállapodás világossá teszi, hogy a baloldali pártok számára elsődleges fontosságú a szélsőségek elleni harc, azonban ezen belül főként a szélsőjobbot emelik ki. A 250 oldalas dokumentumban nem esik szó a szélsőbaloldalról, az iszlám terrorizmusról is csak egyszer, azonban a "jobboldali erőszakról" annál többször.

A szerződésben külön fejezet értekezik a "jobboldali szélsőség, rasszizmus és antiszemitizmus elleni" harcról annak ellenére, hogy a berlini antiszemita incidensek leginkább a Hezbollah által támogatott al-Kudsz évente megrendezett berlini felvonulásaira jellemzőek – amelyeken baloldali szimpatizánsok is rendre megjelennek.

A berlini vezetés leszögezte, hogy a "jobboldali szélsőségek és az idegengyűlölet által motivált bűncselekmények elleni harcot" előtérbe helyezik és azt is kijelentették, hogy az ilyen cselekmények elleni küzdelemben "pótolhatatlan" segítséget nyújtanak az antifasiszta szervezetek, amelyek működését "tartósan biztosítani fogják".

Az egyik ilyen berlini intézmény az Amadeu Antonio Alapítvány, amelyet egy volt Stasi-ügynök, Anetta Kahane vezet. Többen is kritizálták a berlini tartományi vezetést, amiért együttműködik a Kahane-vel, akinek az alapítványa főleg a közösségi média monitorozásával foglalkozik.

Frank Zimmermann a szociáldemokraták (SPD) képviselője szerint az állam mindent megtesz az erőszak ellen, de a társadalmat nem kell félteni a szélsőbaloldali erőszaktól, ugyanis a szélsőbal sosem jelentett veszélyt.

A dokumentumból hiányzó baloldali szélsőségek elleni fellépés azért is érdekes, mert a szélsőbalos aktivisták a hatóságok szerint is mind agresszívebben lépnek fel a rendőrökkel szemben, valamint mind durvább atrocitások érik a bevándorlásellenes AfD szimpatizánsait és politikusait is.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére