Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beoltották az orosz Szputnyik V vakcinával a kazah államfőt

888.hu, MTI

2021.04.07. 07:30

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnöknél nem jelentkeztek mellékhatások – hangsúlyozta az államfő sajtótitkára.
Beoltották Kaszim-Zsomart Tokajev kazah elnököt az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcinával

– közölte kedden az államfő sajtótitkára.

A tájékoztatás szerint az elnököt Kazahsztánban, a karagandai gyógyszeripari vállalat üzemében előállított oltóanyaggal immunizálták. A tisztségviselő hangsúlyozta, hogy Tokajevnél nem jelentkeztek mellékhatások.

A kazah elnök kijelentette, hogy csakis a kazahok beoltása és a kollektív immunitás kialakulása segíthet legyőzni a koronavírust, lehetővé téve, hogy a korlátozások feloldásával az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba.

Az államfő ismét arra szólít fel mindenkit, hogy az első adandó alkalommal vegye fel az oltást. Ez az egyetlen módja önmagunk és hozzátartozóink megóvásának”

– húzta alá az elnök sajtótitkára. Felidézte, hogy Tokajev korábban utasítást adott a vakcinák külföldi beszerzésére, illetve hazai gyártására is.

A kazah kormány mellett működő tárcaközi járványügyi bizottság februárban jelentette be, hogy Kazahsztán júniusig kétmillió adag Szputnyik V vakcinát állít elő a karagandai KFK gyógyszeripari vállalat és az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) megállapodása alapján.

Kazahsztánban február 1-jén kezdődött meg a lakosság oltása a Szputnyik V vakcinával. A kazah egészségügyi tárca tervei szerint áprilisban lesz elérhető az országban kifejlesztett QazCovid-in nevű koronavírus elleni oltóanyag, amely jelenleg a klinikai tesztelés harmadik fázisában tart.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Nur-Szultanban kazah hivatali partnerével tárgyalt.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint a 18 milliós Kazahsztánban a járvány kezdete óta 307 676 ember fertőződött meg koronavírussal, és 3249-en haltak bele a Covid-19 betegség szövődményeibe.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére