Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgiumban csak a 40 év felettiek regisztrálhatnak oltásra

888.hu

2021.06.03. 12:00

Hazánkhoz képest Belgium lemaradása elég komoly a koronavírus elleni védekezésben, mivel az oltottságban és az újranyitásban sem közelitik meg az itthoni szintet.

 

Belgiumban még tartanak a korlátozások, hiszen a hazai számokkal szemben (nálunk az első oltást a lakosság 53 százaléka kapta meg) a belgák túlnyomó részét még nem oltották be, mindössze az ország lakóinak 39 százaléka kapta meg az első adag vakcinát.

Ezért a belga kormány kénytelen szigorúbb intézkedéseket fenntartani, mint amilyenek Magyarországon vannak.

A kocsmák és éttermek ugyan május elején kinyitottak, de a mai napig nem lehet beülni a belső terekbe, csakis a teraszokon lehet enni, inni. Az asztaloknál mindössze négy ember ülhet. Emellett a személyes érintkezést a minimálisra kell csökkenteni, és a privát rendezvényeken még mindig maximum 10 fő vehet részt, azaz továbbra is kerülni kell a nagyobb családi és baráti összejöveteleket.

A beutazási korlátozások nagy része szintén megmaradt. A többi országhoz hasonlóan Belgiumban is az indulóország fertőzöttségén múlnak a beutazási szabályok, így a két PCR-teszt elvégzésétől egészen a tíznapos karanténig változó szabályok vannak érvényben.

A munkavégzés rendje sem sokat változott Belgiumban a járvány kitörése óta, aki tud, annak home office-ban kell dolgoznia, a többieknek és az iskolásoknak pedig kötelező a maszkviselés.

De talán a legszembetűnőbb különbség Magyarország és Belgium között, hogy ott a vakcinát csak május 1-jétől kaphatják meg a 46 év felettiek, a 40 évesek regisztrálhatnak az oltásra, mialatt hazánkban aki akarja, bármikor megkaphatja az oltást.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére