Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belgium: lassulás után a járvány ismét erősödött

888.hu

2020.04.30. 21:15

Belgiumban csütörtöki adatok szerint 660 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Mindez arra utal, hogy ideiglenes lassulás után a járvány újra erősödik.

A 11,5 millió lakosú országban a fertőzöttek száma átlépte 48 ezret. Közel 7600 ember hunyt el a koronavírus okozta betegségben, de szakértői vélemények szerint a valós szám jóval magasabb lehet. Az országban eddig 233 688 tesztet hajtottak végre.

Hollandiában újabb 514 embernek lett pozitív a tesztje, ami ismét növekedést mutat a keddi és szerdai adatokhoz képest. Az országban várhatóan a hétvégére, eléri a 40 ezret a regisztrált fertőzöttek száma. A SARS-CoV-2-vírus okozta betegségben elhunytak száma csütörtökön 84 volt, 60-al kevesebb, mint szerdán. A helyi közegészségügyi intézet továbbra is arról számol be, hogy folyamatosan csökken a kórházi betegfelvételek és a járványban elhunytak száma is.

Luxemburgban, a fertőzésben megbetegedettek aránya kevéssel nőtt az elmúlt napokhoz képest. Míg kedden csak 6, szerdán 12, addig csütörtökön már 28 új esetet rögzítettek az egészségügyi hatóságok. A helyi sajtó viszont arról számol be, hogy az elmúlt 24 órában nem történt a járvánnyal összefüggésben haláleset az országban.

Az országban a járvány kezdete óta 41 758, az elmúlt egy napban pedig 2017 tesztet hajtottak végre. A hivatalos összesítés szerint az eddig elvégzett tesztek 9 százaléka lett pozitív. A kórházban ápoltak száma 141-ről 115 főre csökkent, 21-en azonban még mindig intenzív ellátásra szorulna.

A félmilliós nagyhercegségben 3769 fertőzöttet és 89 elhunytat tartanak számon.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére