Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Belefulladnak a migránsok áradatába az USA déli határvárosai

Vincze Viktor Attila

2019.04.01. 20:30

A magyarországihoz hasonlóan az amerikai bevándorláspárti sajtó és politikusok is teljesen hiábavalóan próbálják meg letagadni a migrációs válsághelyzet létezését. A helyzet a valóságban nagyon is drámai, hiszen egyes déli kisvárosokba minden 20. percben egy újabb migránsokkal teli busz érkezik.

Az Amerikai Egyesült Államok déli határvidékén a migránsok inváziója kezd hasonló léptéket elérni, mint ami a 2015-ös európai migrációs válsághelyzet csúcspontján volt tapasztalható. 

Az amerikai sajtó beszámolói szerint a déli határvidékre nehezedő illegális migrációs nyomás kezd kezelhetetlenné válni mind a bevándorlási ügyeket kezelő szövetségi hivatalok, mind pedig a migránsok tömegeit ideiglenesen ellátni köteles helyi önkormányzati intézmények és ellátórendszerek részéről.  

A problémát az okozza, hogy még soha nem érkezett Közép-Amerika felől annyi illegális bevándorló az USA határára, mint mostanában. Márciusban 100 ezer illegális migránst tartóztattak fel a határon az amerikai hatóságok. 

A folyamatosan megszervezett migránskaravánok következtében a Texas állambeli McAllenbe – számos más déli határvároshoz hasonlóan – húsz percenként befut egy-egy újabb migránsokkal teli busz. 

Ez azt jelenti, hogy a kisvárosba így naponta legalább 800 olyan illegális migráns érkezik, akikről egy vagy két napig ott helyben kell gondoskodni. A Texas állam Mexikóval határos, El Paso és Eagle Pass közötti területén már megtelt minden olyan szövetségi és helyi önkormányzati, egyházi intézmény, valamint telephely, amely a migránsok ellátásában segíthet. 

Kevin McAleenan, a helyi vám- és határvédelmi hivatal vezetője a kialakult helyzetről a sajtónak El Pasóban nyilatkozva azt mondta, hogy a déli amerikai határszakasz a védelmi képességeinek a „töréspontjához" ért.

A migránsok regisztrálásával és ellátásával foglalkozó hivatalnokok szerint a határvárosoknak azonnali pénzügyi segítségre van szükségük a bevándorlók tömegeinek a megfelelő kezeléséhez.

Ugyanakkor sokan abban reménykednek, hogy a válsághelyzet gyors megoldását csak az adhatja, ha Donald Trump amerikai elnök beváltja a fenyegetését és minél hamarabb teljesen lezárja az amerikai-mexikói határt, amivel új helyzet állhatna elő a határvidéken. 

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk”

Orbán: „Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk”

Kétharmad

Orbán Viktor a Fidesz-KDNP fölényes győzelmét követően köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek az európai parlamenti választáson.

Óriási győzelmet aratott a Fidesz-KDNP

Kijöttek a hivatalos európai parlamenti (EP-) választás adatai a Nemzeti Választási Irodától.

A Jobbik „legerősebb” ellenzéki pártként a megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek

A Jobbik „legerősebb” ellenzéki pártként a megmaradását nevezte a legnagyobb sikernek

Kinyílott a pitypang

A Jobbik úgy tűnik, végérvényesen benne ragadt a maga alternatív valóságában: európai parlamenti (EP-) választást kommentáló nyilatkozatukban a legnagyobb sikernek nevezték megmaradásukat, pedig alig egy hete még mindig a „legerősebb” ellenzéki pártként hivatkoztak magukra.

Óriási vereséget szenvedett az ellenzék

88 százalékos feldolgozottságnál úgy tűnik, történelmi vereséget szenved a magyar ellenzék.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére