Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Békés válás lehet a Brexitbõl?

Nagy Gábor

2017.04.29. 14:58

Megállapodtak az Egyesült Királyság uniós kilépésérõl szóló tárgyalásokra vonatkozó iránymutatásaikról a bennmaradó tagállamok vezetõi, ami "szilárd és tisztességes" politikai mandátummal ruházza fel az EU tárgyalódelegációját
BRÜSSZEL, 14:58

Megállapodtak az Egyesült Királyság uniós kilépéséről szóló tárgyalásokra vonatkozó iránymutatásaikról a bennmaradó tagállamok vezetői, ami "szilárd és tisztességes" politikai mandátummal ruházza fel az EU tárgyalódelegációját, írja az MTI.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke a "huszonhetek" szombati brüsszeli csúcstalálkozója után sajtótájékoztatót tartott.

Mint az eseményen kiderült, az irányelveket – az állampolgári jogok, a brit pénzügyi kötelezettségek, illetve az Ír Köztársaság és Észak-Írország közötti határ ellenőrzés kapcsán – egyhangúlag támogatták a tagországok állam- és kormányfői.

Egy névtelenséget kérő uniós forrás szerint a résztvevők nem sokkal a tanácskozás megkezdése után, változtatás nélkül elfogadták az alacsonyabb szinteken korábban már jóváhagyott szövegtervezetet is, így komolyabb viták már nem várhatóak.

Ugyanakkor több kérdés még mindig napirenden van a tanácskozáson, ilyen például a jelenleg Londonban székelő Európai Bankhatóság (EBA) és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) költözésének ügye, illetve az úgynevezett török-kérdés.

Az Európai Bizottság a tanácsi irányelvek elfogadását követően fog javaslatot tennie az egyeztetések megindítására, amelyet még a tagállamok kormányainak is jóvá kell hagyniuk. Sokak szerint a "valódi" tárgyalások azonban csak a június 8-ai brit előrehozott választások után kezdődhetnek majd meg.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére