Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bejrút: külföldi munkások és sofőrök vannak a robbanás halálos áldozatai között

888.hu - MTI

2020.08.10. 07:23

Sok külföldi munkás és sofőr tűnt el a bejrúti kikötőben történt robbanás miatt, ami tovább nehezíti azokat az erőfeszítéseket, hogy azonosítsák a történtek halálos áldozatait – jelentette ki vasárnap a libanoni főváros, Bejrút kormányzója.

Marván Abbúd az al-Dzsadíd bejrúti televíziónak nyilatkozva azt mondta, sok olyan eltűnt van, akit nem tudnak azonosítani. Teherautó-sofőrökről, külföldi munkásokról van szó.

A szíriai kormány azt közölte, hogy

a robbanás több mint 158 megerősített halottja között mintegy 45 szíriai állampolgár van.

Libanonban a szíriaiak jelentik a legnagyobb munkástömeget. Ezek az emberek építkezéseken, a közlekedésben és a mezőgazdaságban találnak munkát a közel-keleti országban.

Bejrútban kedden történt hatalmas robbanás, amelyben több mint 2700 tonna, a kikötőben évek óta, különösebb óvintézkedések nélkül tárolt ammónium-nitrát röpült a levegőbe. Mintegy hatezren megsérültek és háromszázezer ember otthona vált lakhatatlanná.

A detonációt követően kiderült, hogy illetékesek éveken át rendszeresen figyelmeztették a hatóságokat, hogy a hatalmas mennyiségű ammónium-nitrát kikötői tárolása veszélyt jelent, de végül senki nem tett semmit, hogy a vegyszert elszállítsák a raktárból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére