Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beindult egy kitelepítési- és lakosságcsere program Szíriában

888.hu

2017.04.14. 09:58

Egy elõzetes megállapodás alapján pénteken kezdetét vette egy lakosságcsere: két szíriai városból kitelepítik a siíta népességet, és a helyükre szunnita lázadókat és civileket költöztetnek.
SZÍRIA, 09:58

Egy előzetes megállapodás alapján pénteken kezdetét vette egy lakosságcsere: két szíriai városból kitelepítik a síita népességet, és a helyükre szunnita lázadókat és civileket költöztetnek.

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja jelentette, hogy Foua és Kafraja települések lakosságának többsége elhagyta szülővárosát. A két települést, amely az észak-nyugati Ildíb tartományban található, régóta ostromolták a felkelők. A lakosságot szállító járművek egyelőre még nem értek át a kormányerők által birtokolt területekre. Összesen 60 busszal viszik végbe a kimenekítési műveletet – írja az Independent a Reutersre hivatkozva.

Egy, főként szunnita felkelőket és azok családtagjait szállító buszokból álló konvoj eközben elindult a Damaszkuszhoz közel fekvő Madaja és városából a kiürített települések felé. A lakosságcsere folyamatban van, eddig egyik konvoj sem érkezett meg a célállomására.

A napokban további lakosságcserére kerül sor a felkelők és a szír kormány között. A szír kormányerők által ostromolt Zabadani városában legkorábban szombaton kezdődhet a civilek evakuálása. A jelentések szerint itt is nagyjából 60 busszal szállítanák el az embereket.

Asszád és kormánya még tavaly kötött számos, lakosságcserére vonatkozó megállapodást a lázadókkal. Számos helyen a felkelők több éves ostromot követően hagyhatják el emiatt a szülővárosukat.

A felkelők szerint a megállapodások miatt alaposan meg fog változni Szíria demográfiai térképe

Az Asszád uralma ellen lázadók többségében szunniták – csakúgy, mint a szírek többsége. Az elnök az alavita kisebbséghez tartozik és főként az Iránból érkezett siíta harcosok és a libanoni Hezbollah támogatja a harcokban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére