Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bécsben ősztől duplájára emelkedik a távfűtés ára

888.hu

2022.06.22. 14:40

Bezzeg-Ausztria.

 

A Ripost közölte, hogy

a Wien Energie ősztől 92 százalékkal fogja megemelni a lakossági távhőszolgáltatás tarifáit, döntésüket pedig a gázárak drasztikus növekedésével indokolták meg.

 

Magnus Brunner néppárti pénzügyminiszter bírálta a távhőcég tervezett lépését. Úgy fogalmazott: az állam, az államhoz kötődő vállalatok, a városok és azok cégei nem profitálhatnak a válságból. A Wien Energie 92 százalékos tarifaemeléssel kapcsolatos kérelmét vizsgálják a hatóságok.

 

A Wien Energie jelenleg 440 ezer bécsi háztartást lát el, ami azt jelenti, hogy legalább ennyi embert érintene a brutális drágulás a kétmillió fővárosiból.

 

A lap hozzáteszi, hogy a bécsi emberek is érzik a pénztárcájukon az infláció hatásait, mely mértéke 1981 ősze óta a legmagasabb. A jelenlegi kormánykoalíciót rengeteg kritika éri, így a bécsi kabinet nem meglepő módon kénytelen volt meghozni egy „történelminek nevezhető segélycsomagot”. Az infláció hatásainak tompítására született tehermentesítő intézkedéscsomag 2026-ig 28 milliárd eurót tesz ki és a lépések az egyedülállóknak, a kiszolgáltatott csoportoknak, valamint a családoknak is érdemi segítséget jelentenek.

Továbbra is a magyar fogyasztók fizetik a legkedvezőbb rezsidíjakat Európában. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb, májusi nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálata szerint

májusban a földgáz lakossági átlagára Budapesten 2,75 eurócent/kilowattóra volt, ami a felmérésben szereplő fővárosok között a legalacsonyabb. Ugyanebben a hónapban a földgáz lakossági átlagára Bécsben 19,04, Amszterdamban 26,85, Prágában pedig 14,92 eurócent volt kilowattóránként.

A villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,17 eurócent/kilowattórával májusban a második legkedvezőbb volt Európában, a fogyasztók csak Belgrádban fizettek ennél kevesebbet. Ugyanennyi villamos energiáért ugyanakkor Rómában 49,32, Prágában 40,14, Bécsben 47,44 eurócentet kellett fizetni.

 

Az alacsony rezsiárak mellett a kormány árstoppal kapcsolatos intézkedései is jelentősen védik a magyar embereket és családokat.

 

Ma 50%-kal lenne drágább az árstopos termékek köre, ha nem lett volna ez az intézkedés.”

– mondta Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter egy sajtótájékoztatón. Az árstop június végén megszűnt volna, ám a kormány a napokban döntött arról, hogy októberig meghosszabbítja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

A FINA elnöke köszönetet mondott Orbán Viktornak

„Az egész FINA-család nevében” köszönő levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek Husszein al-Musszalam, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség (FINA) elnöke a 19. FINA világbajnokság sikeres magyarországi megrendezéséért – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére