Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajor belügyminiszter: az erőszak kockázatának növekedésével jár a migránsok befogadása

Zelenka Dóra

2019.08.05. 21:30

Az erőszakos bűncselekmények kockázatának növekedésével jár a migránsok befogadása, és ezt nem szabad elhallgatni – mondta a bajor tartományi belügyminiszter egy hétfői lapinterjúban.

Ugyanakkor általánosítani sem szabad, hiszen „nem minden külföldi bűnöző” – húzta alá Joachim Herrmann a Passauer Neue Presse című lapban közölt interjúban az utóbbi napok országszerte megdöbbenéssel fogadott halálos kimenetelű bűncselekményeivel kapcsolatban, amelyekkel menedékkérőként érkezett embereket gyanúsítanak.

Más kultúrkörökből érkező emberek érkeznek hozzánk, akiknek hazájában az erőszakmentesség nem olyan magától értetődő, mint nálunk

– fejette ki a bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Hozzátette: „nagyon világosan ki kell mondani, hogy olyan emberek érkeznek, akik sokkal gyorsabban alkalmaznak erőszakot a konfliktusokban”, mint a befogadó társadalom tagjai, ezért az erőszak „megnövekedett kockázatával van dolgunk, amit a kriminalisztikai statisztikák is egyértelműen megmutatnak”.

A megoldást a következetesség jelenti, a következetes fellépés, következetes büntetés, adott esetben következetes kiutasítás szükséges

– mondta Joachim Herrmann.

Hangsúlyozta, hogy Bajorországban a bűnözés harminc éve a legalacsonyabb szintre süllyedt. Azonban a bevándorlás nélkül még kisebb lenne az erőszakos bűncselekmények száma.

A naiv álmodozóknak, akik úgy tesznek, mintha a bevándorlással csak egy kicsivel több multikulti lenne, és semmi egyéb nem változik, világosan el kell mondani, hogy ugyan érvényes a menedékjog, de nem tudunk mindenkit befogadni

– mondta.

A korlátlan befogadás túlterhelné a társadalmat – tette hozzá a bajor belügyminiszter, kiemelve: „minden egyes újonnan érkező ember további kockázatokat hurcolhat be magával”.

Joachim Herrmann sürgette a menekültügyet uniós szinten szabályozó – úgynevezett dublini – előírások átdolgozását, az állandó belső határellenőrzés nélküli schengeni övezetről pedig elmondta: „nyilvánvalóan nem engedhetünk meg magunknak teljesen nyitott határokat Európán belül, különösen addig nem, amíg nincsenek biztosítva az EU külső határai”.

Kiemelte, hogy a hatóságoknak tudniuk kell, ki tartózkodik az ország területén, ezért „intelligens határellenőrzési megoldásokra van szükség Európán belül, amelyek nem vezetnek állandó dugókhoz”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére