Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajor belharc is folyt a migráció ügyében

Bertha László

2018.07.07. 15:42

A Keresztényszociális Unió (CSU) vezetõ politikusainak belharca folyt a háttérben a héten, párhuzamosan a Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter és Angela Merkel kancellár közötti migrációs vitával.
MÜNCHEN, 15:42

A Keresztényszociális Unió (CSU) vezető politikusainak belharca folyt a háttérben a héten, párhuzamosan a Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter és Angela Merkel kancellár közötti migrációs vitával – jelentette szombaton a Der Spiegel című német hetilap internetes kiadása.

Markus Söder, Bajorország jelenlegi kormányfője ugyancsak tengelyt akasztott CSU-beli párttársával, Seehoferrel, aki közvetlen elődje volt Bajorország élén. Söder ugyanis azt akarta elérni, hogy a német-osztrák határ ellenőrzését a Bajorországban felállított határrendőrség vehesse át.

A Der Spiegel úgy értesült, hogy kedden magas rangú belügyi küldöttség utazott Berlinből Münchenbe és közölték bajor kollégáikkal, hogy a határvédelem a szövetségi állam feladata, nem Bajorországé, és Berlin nem adja át ezt a kompetenciát Münchennek. A lap úgy tudja, hogy a szövetségi belügyminisztérium elzárkózik attól, hogy két rendőrség, a bajor határrendőrség és a szövetségi rendőrség végezze egyszerre ugyanazt a feladatot. A bajor határrendőrség támogathatja a szövetségi hatóságot feladatai ellátásában, de csak az utóbbi irányítása alatt.

A bajor belügyminisztérium a lapnak úgy reagált, hogy Joachim Herrman bajor belügyminiszter és Seehofer egyaránt közös célnak tekinti, hogy a bajor határrendőrséget önálló határellenőrzési intézkedési jogkörrel ruházzák fel, és folynak az egyeztetések ennek jogi és szervezési részleteiről.

Söder és Herrman múlt hétfőn Passauban, ünnepélyes keretek között jelentette be, hogy újraalapítják a bajor határrendőrséget, és a bajor kormányfő közölte azt is, hogy a szövetségi rendőrséggel azonos jogkörökkel szeretné felruházni a szervezetet a határvédelem terén – írja az MTI.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére