Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajkai István és Pesty László is Marosvásárhelyen várja az eredményt

888.hu

2020.09.27. 20:59

Romániában önkormányzati választásokat tartottak ma.

Bajkai István országgyűlési képviselő, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Pesty László, az Írdalá.hu. kampányfőnöke részt vesz a romániai helyhatósági választások marosvásárhelyi eredményhirdetésén.

Mint arról a Magyar Nemzet többször is beszámolt, Soós Zoltán a Romá­niai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ), valamint a kisebb erdélyi magyar pártok támogatását élvezve harcba szállt Marosvásárhely polgármesteri székéért. A hatgyermekes családapa korábban a Magyar Nemzetnek adott interjújában

az elmúlt húsz év legfontosabb megméretésének nevezte a vasárnapit.

Húsz év után tehát most van ismét esély arra, hogy Soós Zoltán révén újból magyar politikus vezesse az etnikailag megosztott várost.

Bajkai István és Pesty László székelyföldi útjuk során találkoznak erdélyi magyar politikusokkal is, valamint részt vesznek a magyar támogatású Box Akadémia közgyűlésén, továbbá a Székely Nemzeti Tanács Írdalá.hu petíciójának támogatására buzdítják a székelyeket öt héttel annak lezárása előtt. A kezdeményezés célja, hogy

az EU egyik legnagyobb támogatási keretének elosztásánál a kohéziós politika kiemelt figyelemmel kezelje azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Az uniós támogatások elosztásánál ugyanis a legtöbb helyen burkoltan hátrányosan különböztetik meg azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő nemzeti lakosság van többségben.

Bajkai István és Pesty László két és fél nap alatt kétezer kilométert tett meg, öt települést – Gyergyószentmiklós, Csíkkarcfalva, Marosvásárhely, Csíkszereda, Kolozsvár – érintve. Csíkkarcfalván mások mellett találkoztak Kelemen Hunorral, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökével, aki helyben adta le a voksát a vasárnapi választásokon.

Kezet fogtak továbbá a legendás székely politikussal, Kulcsár Terza József bukaresti parlamenti képviselővel, aki a székelyek autonómiatervét már kétszer is beterjesztette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére