Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban az euró? A németek már úgy veszik az aranyat, mint a cukrot

Bokor Gábor

2017.11.01. 13:28

Rekordmennyiségben veszik Merkelék az aranyat.
BERLIN, 13:28

Rekordmennyiségben veszik Merkelék az aranyat. 

Az Arany Világtanács legfrissebb jelentése szerint Németország rekordmennyiségű, összesen hatmilliárd angol font értékben vásárolt be aranyból a közelmúltban. A németek elsősorban aranyrudakat és érméket szereztek be a statisztikák szerint. 

A szakértők rámutattak, a tranzakciókra azért lehetett szükség, mert jelenleg viszonylag olcsón szerezhető be az értékes nemesfém, ami a gyenge monetáris politikának és a gazdasági bizonytalanságnak köszönhető.

A németek körében az utóbbi években érezhetően egyre nagyobb a kereslet az aranyra. 2008, azaz a gazdasági világválság előtt nemigen költötték a pénzüket az egyik legdrágább fémre. 

A gazdasági válság azonban arra sarkallta őket, hogy egyre nagyobb mennyiségben fektessenek aranyba, aminek az értéke sokkal kiszámíthatóbb és stabilabb, mint bármelyik valutáé. 

Az emberek aggódnak a megtakarításaik miatt"

– áll a jelentésben. 

Bár a gazdasági fejlődés az utóbbi években megugrott Németországban, a szakértők arra figyelmeztettek, hogy az uniós pénzügyi rendszer messze nem olyan erős és stabil, mint ahogyan azt a tagállamok kifelé mutatják. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére