Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajban a Belavia: kénytelen volt törölni járatai kétharmadát a fehérorosz légitársaság

888.hu / MTI

2021.06.02. 19:30

Az eredetileg harminc célállomásból jelenleg csak kilenc maradt elérhető a légitársaság számára, amely hatalmas pénzügyi veszteségekről számolt be.

A Belavia egyebek között kénytelen volt törölni az

Európai Unióba, Nagy-Britanniába, Moldovába, Szerbiába és a Lengyelország és Litvánia közé ékelődött kalinyingrádi orosz exklávéba irányuló légi járatokat.

Minszkből továbbra is elérhetőek Oroszország, Örményország, Georgia, Törökország, Izrael és az Egyesült Arab Emírségek.

Az SZB. Belarusz Szevodnya (Szovjet Belorusszija – Fehéroroszország ma) című, az elnöki hivatal által alapított napilap keddi jelentése szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő és orosz hivatali partnere, Vlagyimir Putyin utasítást adtak a két ország közlekedési minisztériumának arra, hogy mielőbb jelöljenek ki újabb úti célokat Oroszország területén, ahová a Belavia járatokat indíthat. A két vezető egyben megvitatta a Krím félszigetre indítható légijáratok lehetőségét is Ukrajna légterének megkerülésével.

Az intézkedések a nyugati légtérzárlatok és a koronavírus miatt visszaesett légi forgalomból eredő gondok enyhítését célozzák. Lukasenka egyben a fehéroroszok figyelmébe ajánlotta, hogy az idén belföldön nyaraljanak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére