Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baj van a német menekültügyi hivatalnál

Forisek Ádám

2017.05.17. 21:28

Eljárási hiányosságokat tártak fel a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) a magát szíriai menekültnek álcázó német katonatiszt ügyében indított felülvizsgálaton.
BERLIN, 21:28

Eljárási hiányosságokat tártak fel a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatalnál (BAMF) a magát szíriai menekültnek álcázó német katonatiszt ügyében indult felülvizsgálaton.

A BAMF-nál ezer olyan afgán és szíriai menekült ügyét vizsgálják felül, akiknek pozitívan bírálták el a menedékkérelmét. Eddig nagyjából ezer szúrópróbaszerűen kiválasztott ügyet tekintettek át, és az esetek 10-15 százalékában eljárási hiányosságokat, hibákat állapítottak meg.

A BAMF közölte, hogy a Bundeswehr – a német hadsereg – főhadnagyának terrorgyanús ügye miatt átcsoportosításra volt szükség, ezért haladnak lassabban a felülvizsgálatok.

Az elbírálásra váró, elfekvő menedékjogi kérelmek száma április végén 232 493 volt, ami mintegy 45 ezres csökkenés a március végén regisztrált 278 006-hoz képest.

A német sajtóban Franco A. néven szereplő főhadnagy kettős életet élt: 2015 decemberében szíriai álnéven regisztráltatta magát menedékkérőként, és 2016 decemberében úgynevezett oltalmazotti státust kapott.

A 28 éves férfit idén áprilisban előzetes letartóztatásba helyezték állam elleni súlyos bűncselekmények előkészítésének gyanújával. A hatóságok szerint a szélsőjobboldali nézeteket valló katona merényleteket akart elkövetni politikusok ellen, majd a migránsokra terelte volna a gyanút. Elfogták két feltételezett társát is, egy diákot és egy másik katonát.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére