Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Babiš: Csak Orbán Viktor védte meg a schengeni határokat

888.hu

2021.08.29. 13:00

Románia, Bulgária, Horvátország, de az Európai Unión kívüli Szerbia schengeni csatlakozását is sürgette egy lapinterjúban a cseh miniszterelnök.

 

Andrej Babiš abszurdnak nevezte, hogy miközben a migránsok többsége tengeren érkezik, olyan országok, amelyek a Fekete-, illetve az Adriai-tenger európai partszakaszait ellenőrzik, nem részei Schengennek.

A Pravo című cseh napilapnak nyilatkozva a kormányfő működésképtelennek nevezte a schengeni rendszert, mivel az 1985-ben létrehozott övezet jelenlegi tagjaival képtelen ellátni feladatát, „a külső határok és a szabad belső közlekedés koherens biztosítását”.

Babiš kijelentette: nem volt másként 2015-ös migránshullám idején sem.

Orbán Viktor volt az egyetlen, aki megvédte a schengeni határokat a migránsok ellen épített kerítés megépítésével”

– fogalmazott a cseh miniszterelnök.

A politikus világos stratégiát szorgalmazott a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban.

Külső határainál védjük meg Európát az illegális migránsokkal szemben”

– üzente európai partnereinek Andrej Babiš. Arra is emlékeztetett, hogy Dánia, Svédország és Ausztria 2015-ben befogadták a migránsokat, most azonban elutasítják őket.

Az Európai Bizottság egyébként a tervek szerint az idén igyekszik korszerűsíteni a huszonhat országot és 420 millió embert összefogó schengeni övezet működését, párbeszédet indított a kérdésről a tagállamokkal. Az uniós szervezet hivatalosan „kiáll a schengeni övezet bővítése mellett”, azaz támogatja Románia, Bulgária és Horvátország csatlakozását.

Miután azonban a EU-tagállamok parlamentjeinek is ratifikálniuk kell egy ilyen lépést, azt várhatóan több ország – belpolitikai játszmák miatt – elutasítja.

Franciaország és Hollandia például évek óta ellenzi a schengeni bővítést.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére