Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azt javasolja a háború idejére a New York-i napilap, hogy mondjunk le Istenről

888.hu

2022.04.16. 17:20

A New York Times pénteken egy olyan véleménycikket közölt, amely az Istenbe vetett hit megszüntetését javasolja – az év egyik legszentebb hétvégéjének kezdetén.

 

„A háború idején javaslom, hogy mondjunk le Istenről” címmel a cikk azt állítja, hogy Isten felelős a „háborúért és az erőszakért”, az „elnyomásért és a szenvedésért”, és azt javasolja, hogy az emberek ne tanítsák többé a gyerekeket róla.

A Breitbart idézi a szerző, Shalom Auslander, aki kiábrándult a New York-i vallásos zsidó közösségben való neveltetéséből, következő érvelését:

 

Isten, úgy tűnik, széles ecsettel fest. Ő hengerrel fest. A rabbink szerint Egyiptomban még az elsőszülött marhákat is megölte. Megölte a teheneket. Ha halandó lenne, a zsidók, keresztények és muszlimok Istenét Hágába hurcolnák. És mégis dicsőítjük őt. Utánozzuk őt. Könyörgünk a gyermekeinknek, hogy legyenek olyanok, mint ő.

Talán most, amikor rakéták záporoznak, és halottakat találnak tömegsírokban, itt az ideje, hogy abbahagyjuk ennek a gyűlölködő Istennek az utánzását. Talán abbahagyhatjuk brutalitásának dicsőítését. Talán most van itt az ideje, hogy megtanítsuk a gyermekeinket arra, hogy áthidalják Istent – hogy a lehető legkevésbé hasonlítsanak rá.

...

Az istenek megölése egy olyan ötlet, ami mögé én is oda tudok állni.

 

Ha ilyesfajta írások megjelenhetnek Amerikában, majd aztán elmaradjon a hatalmas felháborodás, akkor ne csodálkozzunk azon, hogy Nyugaton egyre többen fordulnak el Istentől.

Mi, magyarok, ünnepeljük meg a hétvégén a húsvétot rokonaink és családtagjaink körében, emlékezzünk meg Jézus Krisztus feltámadásáról, továbbá őrizzük meg hitünket!

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére