Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azért szabadult ki egy dzsihadista, mert a bíró elfelejtette meghosszabbítani büntetését

Forisek Ádám

2018.08.23. 09:48

Napi abszurd sztori Franciaországból.
PÁRIZS, 9:48

Napi abszurd sztori Franciaországból.

Egy terrorgyanús migránst tévedésből szabadon engedtek, miután a bíró egész egyszerűen elfelejtette meghosszabbítani a dzsihadista tárgyalás előtti őrizetét – írja a francia sajtó. A hírt a francia kormány is megerősítette.

A sztori főszereplője Oualid B., aki még 2014-ben tervezett egy terrortámadást Lyonban. Õrizetbe vették, majd a nyomozás során fegyveres dzsihadistákról készült fotókat, ISIS-es propagandafilmeket találtak mobilján. Mégis elengedték.

A kormány és a bíróság is szigorú belső vizsgálatot rendelt el, mégis azt mondják, Oualid B. "szigorú bírósági ellenőrzés alatt van". Közben azért teljesen szabadon mászkál valahol.

A migránst még 2016 augusztusában tartóztatták le, miután robbantani akart Lyonban. A támadás célpontja valószínűleg a zsidó közösség volt. 2016-ban pedig terroristakiképzésen járt Szíriában. Letartóztatták, tavaly házi őrizetbe került, majd a bíróság ítéletéig lakhelyelhagyási tilalmat kapott. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy otthonról elmehetett, de a Meaux nevű kisvárost nem hagyhatta el.

Aztán egy rendőr igazoltatta őt, és kiderült, hogy Oualid B. jogosítvány nélkül vezetett. A rendőr bevitte a migránst, a hivatalos eljárás szerint a bírónak le kellett volna tartóztatnia, hiszen megszegte a lakhelyelhagyási tilalmat.

A vizsgálóbíró azonban nem találta elég egyértelműnek a terroristát elfogó rendőr jelentését. Nem vitette vissza azonnal a börtönbe a dzsihadistát, viszont elfelejtette aláírni a lakhelyelhagyási tilalom meghosszabbításának papírjait.

A vizsgálóbíró esetében egyelőre nem merült fel, hogy lefizették és szándékosan nem írta alá a papírokat. Feltehetően csak nem figyelt oda, de mindenesetre érdekes tanulságokkal szolgál a történet a francia bíróság helyzetéről.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére