Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azért hozzák a bevándorlókat Európába a német NGO-k, hogy eltüntessék a nemzeteket

Nagy Gábor

2017.08.08. 13:28

Luca Steinmann publicista "Ideologikusak, náciellenesek, Európa-ellenesek" címmel közölt elemzést a Huffington Postban. A szerzõ arról a Jugend Rettet nevû német civil szervezetrõl írt, amely a mai napig nem írta alá a migránsok Olaszországba szállítását szabályozó kódexet; a hajójukat pedig a múlt héten az olasz hatóságok - az embercsempészekkel való összejátszás megalapozott gyanúja miatt - lefoglalták.

Luca Steinmann publicista "Ideologikusak, náciellenesek, Európa-ellenesek" címmel közölt elemzést a Huffington Postban. A szerző arról a Jugend Rettet nevű német civil szervezetről írt, amely a mai napig nem írta alá a migránsok Olaszországba szállítását szabályozó kódexet; a hajójukat pedig a múlt héten az olasz hatóságok – az embercsempészekkel való összejátszás megalapozott gyanúja miatt – lefoglalták.

Az újságíró a Jugend Rettet nevű NGO kapcsán keresi a Földközi-tengeren mentést végző szervezetek mozgatórugóit. Steinmann szerint nehezen bizonyítható, hogy a pénz lenne az NGO-k tevékenységének indítéka.

A háttérben sokkal inkább egyfajta mély ideológiai (antipatrióta, progresszív) meggyőződés húzódik – véli a publicista.

Steinmann szerint a Jugend Rettet tagjai a felső középosztálybeli berlini miliőből érkeznek, mely a háború utáni német kormányok által erőltetett és a végletekig vezetett történelmi bűntudat politikájának következményeként jött létre. Ezeket a meghasonlott fiatalokat egész életükben "a saját kultúrájukkal szembeni gyanakvásra nevelték", így mára a terhes nemzetiszocialista múlttal való végső szakítás egyetlen módját a nemzeti sajátosságok teljes feladásában, és egyfajta globális értékkészletben való feloldódásban látják.

Az "önelutasítás" kultúrája Steinmann szerint Németországban nem a véletlen műve: azt fokozatosan terjesztették el a német közvéleményben bizonyos jól körülhatárolható ideológiai irányzatok, mint például a frankfurti iskola, amely az olyan nagy hatású munkákra is reagál, mint például Thilo Sarrazin Németország felszámolja önmagát című kötete.

Steinmann úgy véli: ebből a szempontból tökéletesen érthető, hogy a Jugend Rettethez hasonló civil szervezetek miért ragaszkodnak az olasz hatóságokkal való együttműködés szigorú megtagadásához.

Egész egyszerűen azért, mert nekik az az egyetlen céljuk, hogy a nacionalizmust szülő európai nemzeti sajátosságok eltüntetése érdekében minél több migránst szállítsanak Európába, miközben az olasz hatóságok a migrációs hullám fékezésére törekszenek.

Ebből a szempontból a Jugend Rettet működésének ideológiai komponense semmivel sem kevésbé jelentős, mint a hasonló – de ellentétes előjelű – alapokon szerveződő "Identitárius Generációé".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére