Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA támogatja, hogy a Biztonsági Tanács tárgyalja az izraeli–palesztin ügyet

888.hu, MTI

2021.05.14. 07:00

Antony Blinken, az Egyesült Államok külügyminisztere csütörtökön közölte: Washington támogatja, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa a jövő hét elején összeüljön megvitatni az izraeli–palesztin konfliktust.
Az AFP francia hírügynökség megjegyezte, hogy az Egyesült Államok korábban blokkolt egy ilyen rendkívüli ülést, amely most pénteken lett volna.

(Az ülések összehívásához a Biztonsági Tanács mind a 15 tagjának beleegyezése szükséges.)
Blinken csütörtökön az ausztrál külügyminiszterrel közös sajtótájékoztatón beszélt Washingtonban. Elmondta, hogy az Egyesült Államokat mélységesen aggasztja az az erőszak, amely Izrael utcáin dúl az izraeli–palesztin konfliktus kiéleződése miatt. Szerinte mind az izraelieknek, mind a palesztinoknak joguk van a szabadsághoz, a méltósághoz, a biztonsághoz és a jóléthez.

Mindkét félnek képesnek kell lennie arra, hogy békében éljen”

– mondta Blinken.
Hozzátette ugyanakkor, hogy

Izraelnek alapjoga megvédenie magát, és hogy alapvető a különbség a Hamász radikális palesztin iszlamista szervezet és az izraeli kormány között. Az előbbi rakétákat indít a Gázai övezetből izraeli területre célozva, míg az utóbbi a támadásokra reagál.”

Az AP amerikai hírügynökség megjegyezte: Blinken azt követően beszélt, hogy Joe Biden amerikai elnök közölte, úgy látja, hogy Izrael „nem reagálja túl jelentősen” a rakétatámadásokat.
A Biztonsági Tanácsnak a közel-keleti konfliktus újbóli fellángolásával foglalkozó eddigi ülései rendre eredménytelenül értek véget.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére