Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA Kína nukleáris arzenálja miatt aggódik

888.hu

2021.08.07. 16:20

Az amerikai külügyi tárca közleményében azt írja, hogy Peking élesen eltért évtizedes nukleáris stratégiájától, amely a minimális elrettentésen alapult.

Mély aggodalmát fejezte ki Kína növekvő nukleáris arzenálja miatt Antony Blinken amerikai külügyminiszter az ázsiai és a partnerországok külügyminisztereivel folytatott megbeszélésen – közölte az Egyesült Államok külügyminisztériuma pénteken.

Az amerikai külügyi tárca közleményében azt írja, hogy ez

rávilágít arra, hogy Peking élesen eltért évtizedes nukleáris stratégiájától, amely a minimális elrettentésen alapult.

Blinken a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének (ASEAN) Regionális Fóruma (ARF) által megtartott virtuális ülésen

felszólította Kínát, hogy hagyjon fel a provokatív viselkedéssel a Dél-kínai-tengeren, és komoly aggodalmát fejezte ki a Tibetben, Hongkongban és Hszincsiangban folytatott emberi jogi visszaélések miatt.

A tárcavezető beszédében felszólította az ARF-tagállamokat: gyakoroljanak nyomást a mianmari katonai kormányra az erőszak beszüntetése érdekében, és támogassák azokat az országban, akik a demokratikus állapotok helyreállítására törekszenek.

A közelmúltban mind az Egyesült Államok védelmi minisztériuma, mind az amerikai külügyminisztérium aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy Kína bővíti nukleáris arzenálját. Műholdas felvételeken alapuló jelentések szerint ugyanis az ázsiai ország több száz új silót épített nukleáris rakétái számára – írja a Magyar Nemzet.

A Pentagon 2020-as jelentése szerint Kínának abban az évben körülbelül kétszáz nukleáris robbanófeje volt, és úgy becsülték,

hogy ez legalább a kétszeresére nőhet, ha Peking bővíti és modernizálja erőit.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére