Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az USA odacsap a terroristáknak - ezúttal a neten

888.hu

2016.04.06. 20:58

Megkapta elsõ harctéri megbízását a Pentagton Kiber Hadparancsnoksága.
WASHINGTON, 19:28

Megkapta első harctéri megbízását a Pentagton Kiber Hadparancsnoksága.

A Pentagon kiber-hadteste még 2009-ben alakult, de csak az elmúlt két évben kapott elegendő forrást ahhoz, hogy tényezővé válhasson az amerikai harci gépezetben. Az USA védelmi minisztere elmúlt napokban tett megjegyzései alapján most már a Pentagonban és a Fehér Házban is úgy gondolják, az állami alkalmazásban álló hackerek megérettek a feladatra – ideje végre hadra fogni őket.

Ashton Carter kedden egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kiadta Kiber Hadparancsnokságnak az első háborús megbízatását.

Pár éve még nem fordulhatott volna elő, hogy egy védelmi miniszter azt mondja: vonjuk be a kiber-hadtestet is a játékba; de most valódi lehetőségünk nyílt erre.

Az amerikai politikus korábban elejtett megjegyzései alapján ennek a megbízatásnak a lényege, hogy minden rendelkezésükre álló eszközzel akadályt gördítsenek a szélsőséges iszlamisták újabb akciói elé. Ennek érdekében a Da'es szerverei ellen túlterheléses támadásokat indítanak, a terroristák jobbára még mindig online, bitcoinnal intézett pénzügyeit megpróbálják megakasztani, kommunikációs csatornáikat azonosítani és kiiktatni. Azt remélik, ezzel legalábbis lassítják, ha szerencséjük van, akár meg is akadályozzák az Iszlám Állam újabb lépéseit.

A Pengaton Kiber Hadparancsnokságán 100 csapatban jelenleg 6178 ember dolgozik, közülük 4900-an alkotják majd a Kiber Missziót, azt a globálisan bevethető hadtestet, amelyet az amerikai hadsereg a kibertérben vívott ütközeteihez használ fel a jövőben. Ennek ötletét kedden ismertették az amerikai Kongresszus előtt, a tervek szerint a katonai misszió létszámát 2018-ig 6200 fősre bővítenék.

Ha a Kiber Hadparancsnokság most jól vizsgázik, az amerikai kormány végre érdemben válaszolhat a kínaiak internetes kémkedéseire, az észak-koreaiak hackeléseire és szivárogtatására is. Legalábbis a Pentagonnál ebben bíznak, és titkon persze abban is, hogy így talán lépést tarthatnak az orosz állam megbízásából ténykedő hackerekkel is. Jelenleg ugyanis még az sem tisztázott, kinek a felelősségi körébe tartozik pl. egy az amerikai elektromos hálózat elleni támadás kivédése, vagy hogy kinek kell fellépnie akkor, az ország ellen egy átfogó kiber-támadást indítanának.

(Financial Times, Military Times)
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére