Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A terroristák elleni végsõ csapásra készül az USA?

888.hu

2016.04.10. 14:13

Az Egyesült Államok B-52-eseket rendelt a Közel-Keletre. Az öbölháború óta most elõször repülnek a térségben az amerikaiak precíziós nehézbombázói.

25 év után térnek vissza a közel-keleti légtérbe a Stratofortress amerikai nehézbombázók. A B-52-eseket Katarból reptetik majd az Iszlám Állam ellen, legalábbis erről számolt be az USA légi erejének parancsnoka a hétvégén. Az utoljára nagy számban a sivatagi vihar hadműveletben bevetett gépektől azt várják, hogy végre képes lesz megbontani a Da'es állásait, minimális civil áldozat árán; ennek érdekében ezúttal nem terveznek szőnyegbombázásokat végrehajtani.

A központi parancsnokság szóvivője szerint

a pontosság kritikus fontosságú ebben a háborúban. A szőnyegbombázás nem vezetne eredményre ebben a hadműveletben, mert a Da'es nem nem tömörül nagyobb csoportokban, tagjai leggyakrabban a sűrűn lakott központokban rejtőznek el.

Nógrádi Györg M1-en vasárnap arról beszélt, hogy a B-52-esek precíziós bombái nagy károkat képesek okozni az Iszlám Államnak, a Rakka alatt lévő bonyolult alagútrendszereket is képesek megsemmisíteni, a kérdés csak az, hogy mikor kaphatnak felszállási engedélyt a gépek. A szakértő szerint azonban a terrorszervezetet megsemmisíteni csak szárazföldi erők bevetésével lehet.

(Reuters, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére