Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az uniós biztos nem aggódik az EU és a Törökország közötti megállapodás miatt

888.hu

2017.07.25. 12:58

A Bizottság európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelõs biztosa nem félti a kontinenst.
BRÜSSZEL, 13:28

A Bizottság európai szomszédságpolitikáért és a csatlakozási tárgyalásokért felelős biztosa nem félti a kontinenst – írja a Politico.

Ha az EU–Törökország közötti megállapodás felbomlana, akkor migránsok árasztanák el Európát. Ettől nem kell félni, nyugtatott meg mindenkit Johannes Hahn:

A menekültügyi megállapodás tekintetében részemről semmilyen aggodalom nem áll fenn. Működik."

A Törökországban letartóztatott német Amnesty International-munkatárs, Peter Steudtner esete hosszú időre megmérgezi a két ország diplomáciai kapcsolatát. A tavalyi török puccskísérletre adott válasz amúgy sem nyerte el Németország tetszését – például az elnöki jogkörök kiterjesztéséről szóló népszavazás sem. Az EU-s biztos ennek ellenére igyekezett mindenkit megnyugtatni.

A menekültügyi megállapodás értelmében Törökország 3 milliárd eurót kap, cserébe a törökök lezárták a határt, így a migránsok nem juthatnak el a görög partokhoz. A megállapodás szerint vissza kell küldeni a Törökországból a görög szigetekre március 20. óta érkezett, a görög hatóságok által elutasított menedékkérőket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépőket. Uniós tagországok cserébe a tehermegosztás jegyében – egy egyelőre 72 ezer fős kontingens erejéig – legális úton átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekről visszaszállítanak Törökországba.

A napi kooperáció számos területen jobban működik, mint a retorika és néhány török akció is ezt mutatja"

– mondta a biztos.

Hahn és az EU külpolitikai vezetője, Federica Mogherini találkozni fog Törökország külügyminiszterével, Mevlüt Cavusogluval és Ömer Celik EU-ügyi miniszterrel, Brüsszelben kedden. A tisztviselők várhatóan megvitatják a közös érdekeket és közös kihívásokat, köztük Törökország EU-csatlakozását, a bevándorlást, a vízummentességet, a terrorizmust, az energetikai és a kereskedelmi kapcsolatokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére