Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az unió lakosságának fele nem elégedett az EU válságkezelésével

888.hu, MTI

2021.06.03. 14:00

Nem túl rózsás az Európai Unió megítélése az Eurobarométer szerint.

 

A tagországok lakosságának 50 százaléka nem elégedett a koronavírus-járvány okozta válság enyhítésére tett európai uniós intézkedésekkel

– derült ki az Eurobarométer csütörtökön közzétett felméréséből.

Az EU közvélemény-kutató intézete által 2021 márciusa és áprilisa között végzett kutatás főbb megállapításai szerint a megkérdezettek 58 százaléka a járványügyi korlátozások egészségvédelmi előnyeit fontosabbnak tartotta, mint a korlátozások által keletkezett gazdasági károkat. Ezt az álláspontot a felmérés szerint a legtöbben Máltán, Svédországban és Franciaországban képviselték, míg a legkevesebben Magyarországon, Lettországban és Bulgáriában.

A kutatásból emellett kitűnt, hogy a megkérdezettek 45 százaléka a válság miatt bizonytalannak érzi a helyzetét, mindössze 37 százalék reméli, hogy „a dolgok jóra fordulnak”. Az eredmények szerint az uniós polgárok 44 százaléka elégedett az uniós tagállamok közötti szolidaritással. Ebben a kérdésben a magyar, litván, máltai és cseh válaszadók között mérték a legnagyobb arányú helyeslést, míg a legalacsonyabbat Spanyolországban, Németországban, Belgiumban, és Franciaországban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére