Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrán légvédelem visszaverte az orosz erők éjszakai dróntámadásait

888.hu, MTI

2022.12.30. 16:00

Az ukrán légvédelem péntekre virradó éjszaka visszaverte az orosz dróntámadásokat a fővárosban, Kijevben és környékén, valamint az ország keleti részén – közölték pénteken az ukrán hatóságok.

 

Olekszij Kuleba, a Kijevi terület katonai kormányzója Telegram-csatornáján azt írta, hogy Oroszország ismét infrastrukturális létesítményeket vett célba. Hozzátette, hogy az ukrán légvédelmi rakéták eltalálták a támadó drónokat.
A kijevi polgári közigazgatás szintén azt állította, hogy az éjszakai támadások nem érték el céljukat. Közlésük szerint az ukrán légvédelem öt drónt semmisített meg a főváros felett. Egy közigazgatási épület részben beomlott, és egy lakóház ablakai megrongálódtak – tették hozzá.
Halottakról vagy sérültekről nem érkezett jelentés.
A Dnyipropetrovszki terület katonai kormányzója Telegram-csatornáján azt közölte, hogy a légvédelem az ő régiójában is visszaverte a támadásokat. Három különböző körzetben voltak támadások – írta.

 

A szomszédos Zaporizzsjai területen az ukrán hadsereg keleti hadműveleti parancsnokságának közlése szerint minden támadó drónt megsemmisítettek.

Csütörtökön Oroszország – ukrán közlések szerint – rakétatámadást indított Ukrajna-szerte, ami Kijevben széles körű áramkimaradásokhoz vezetett. Elsősorban az energetikai infrastruktúra volt a célpont.
Péntek reggel visszavonták az Ukrajna több régiójára előzőleg kiadott légiriadót. Korábban riadókészültség volt a dnyipropetrovszki és a Harkivi területen, valamint a Zaporizzsjai terület Kijev által ellenőrzött részein.

Kijevben jelenleg 3,6 millióan élnek, 200 ezerrel kevesebben, mint az orosz különleges művelet február végi kezdete előtt; köztük van 300 ezer menekült az ország minden részéből – közölte Vitalij Klicsko kijevi polgármester a Der Spiegelnek nyilatkozva, amely a német hetilap pénteken megjelent számában olvasható.
Mint elmondta, a háború előtt 3,8 millióan éltek az ukrán fővárosban, márciusban már kevesebb mint egymillióan, júliusban 2–2,5 millióan voltak, jelenleg pedig 3,6 milliót számlálnak, beleértve azt a 300 ezer menekültet, akik az ország más részeiből érkeztek. „A város túlzsúfolt” – tette hozzá.
Kifejtette, hogy a hatóságok a működő mobiltelefonok száma alapján határozzák meg, hányan vannak a városban. Hozzátette, hogy jelenleg „gyakorlatilag minden lakásban” van víz és fűtés.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére