Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukrajnai szakadárok bevezetik az orosz rubelt

888.hu

2017.02.28. 09:28

Az ukrán hrivnyáról való átállásnak gazdasági és politikai következményei is lesznek.
DONYECK, LUHANSZK, 9:28

Az ukrán hrivnyáról való átállásnak gazdasági és politikai következményei is lesznek.

Az ukrajnai szakadárok terve szerint hamarosan teljesen átállnak az orosz rubel használatára. A döntés tovább élezheti a konfliktust, amely az elmúlt hónapokban ismét fegyveres összecsapásokba torkollott.

A Luhanszki Népköztársaság Miniszteri Tanácsa elfogadott egy rendeletet, amely szerint az orosz rubel lesz az állam hivatalos valutája. A döntésnek komoly következményei lehetnek – írta az Independent.

A döntés március elsejétől lép életbe. A minisztertanács szerint ennek a célja az, hogy "stabilizálják a monetáris és pénzügyi rendszert".

A felkelők már két éve is próbálkoztak hasonlóval. Akkor Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője üdvözölte a döntést, mondván, hogy ez azt mutatja, hogy a rubel megbízható és nemzetközi valuta.

A felkelők mind többet és többet tesznek azért, hogy elnyerjék az orosz kormány támogatását. Még február elején történt, hogy az orosz kormány elfogadta a Luhanszki Népköztársaság által kibocsájtott útlevelet. Emellett az orosz hivatalnokok elfogadják a Luhanszkban kiállított személyi igazolványokat, végzettséget bizonyító okiratokat, halotti bizonyítványokat. Az ehhez hasonló döntések mind jobban kiélezik az orosz-ukrán viszonyt, valamint az ilyen esetek után megnő a harcok intenzitása az ukrán hadsereg és a szakadárok között.

Dimitrij Peszkov elnöki szóvivő úgy kommentálta a luhanszki iratok elfogadását, hogy ez egy humanitárius lépés az orosz kormány részéről, amellyel igyekszik megkönnyíteni azok életét, akik a harcok miatt a felkelők által uralt országrészben rekedtek.

Kijev szerint viszont mindez azt jelenti, hogy az oroszok elkezdtek kihátrálni a minszki megállapodás mögül. A megállapodás egyébként Oroszországnak is fontos, ugyanis ha teljesülnek a kritériumok, akkor az ország elleni szankciók egy részét hatályon kívül helyezheti az EU.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére