Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Ukrajnából Franciaországba menekültek közül háromból egy nem ukrán

888.hu

2022.03.16. 17:20

A Franciaországba érkező menekültek jelentős része – akik azt állítják, hogy az orosz-ukrán konfliktus elől menekülnek – nem ukrán, hanem Afrikából és a Közel-Keletről származik – derül ki a Le Figaro című francia napilap által közzétett információkból.

 

Jean Castex francia miniszterelnök kedden nyilvánosságra hozta, hogy az ukrajnai orosz invázió február 25-ei kezdete óta már több, mint ötezer leendő menedékkérő érkezett az országba, és ez a szám gyorsan növekszik.

Csak hétfőn több mint ötszázan érkeztek, sokan közülük Berlinből busszal, mások pedig vasúton és légi úton érték el Franciaországot.

A hivatalos úton érkezők és a hatóságok által azonosítottak közül azonban sokan nem ukránok, a Le Figaro értesülései szerint

 

körülbelül 30 százalékuk más nemzetiségű migráns.

 

Az újságból kiderül, hogy 7,5 százalék algériai állampolgárságú, míg az érkezők 3,5 százaléka Elefántcsontpartról illetve Marokkóból származik.

A listán az indiaiak és a kirgizisztáni állampolgárok következnek 2,5 százalékkal, míg a többi érkező nemzetiséghez tartozik a Kongói Demokratikus Köztársaság, Kamerun, Pakisztán, Nigéria és Kína.

 

Az Ukrajnából Franciaországba újonnan érkezőknek garantáljuk a szállást”

 

– mondta Marlène Schiappa francia állampolgárságért felelős miniszteri megbízott kedden a Franceinfo műsorszolgáltatónak.

Hozzátette,

hogy nem mindannyian kapnak általános menekültstátuszt, az ország abban bízik, hogy sokan a konfliktus lezárása után a hazatérés mellett döntenek.

 

Schiappa kifejtette, hogy az ukrán menedékkérőknek ehelyett „ideiglenes, azonnali státuszt” ajánlanak fel, amely a menekültekkel azonos jogokat biztosít, beleértve az oktatási, pénzügyi és egészségügyi támogatást.

Az ukrajnai válság néhány héttel a francia elnökválasztás előtt következett be, és a jelölteknek most elkerülhetetlenül ki kell alakítaniuk álláspontjukat arról, hogy milyen mértékű támogatást kell nyújtani a konfliktus elől menekülőknek.

Éric Zemmour konzervatív elnökjelölt azt állította, hogy helyes, ha a francia családi kapcsolatokkal rendelkező ukrán menekültek ideiglenes vízumot kapnak az országban való tartózkodásra.

 

Ha kötődnek Franciaországhoz, ha van családjuk Franciaországban, akkor adjunk nekik vízumot”

 

– mondta Zemmour a BFM TV-nek.

Arra a kérdésre, hogy miért támogatja ezt a lépést, tekintettel a bevándorlás szigorításával kapcsolatos történelmileg határozott álláspontjára, Zemmour ragaszkodott ahhoz, hogy ez „az asszimiláció kérdése”.

 

Vannak emberek, akik olyanok, mint mi, és vannak emberek, akik nem olyanok, mint mi. Ma már mindenki megérti, hogy az arab vagy muszlim bevándorlók nem hasonlítanak ránk, és egyre nehezebb is integrálni őket”

 

– tette hozzá.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére