Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az új osztrák kormány csökkenteni fogja a migránsoknak nyújtott segélyek összegét

888.hu

2017.11.04. 19:48

Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache közös sajtótájékoztatót tartott pénteken. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadság Párt (FPÖ) vezetõje kijelentette, hogy több fontos kérdésben is megegyeztek. Az új osztrák kormány elkötelezett lesz az EU irányába, csökkentik a költségeket, valamint megvágják a migránsok juttatásait.
BÉCS, 19:48

Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache közös sajtótájékoztatót tartott pénteken. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadság Párt (FPÖ) vezetője kijelentette, hogy több fontos kérdésben is megegyeztek. Az új osztrák kormány elkötelezett lesz az EU irányába, csökkentik a költségeket, valamint megvágják a migránsok juttatásait.

Jól halad a koalíciós megállapodás véglegesítése felé Kurz és Strache, legalábbis ez szűrhető le pénteki közös sajtótájékoztatójukból.

Ausztria 2018 második felében lesz az Európai Unió Tanácsának soros elnöke.

Az osztrák soros elnökség alatt aktívan szeretnénk alakítani az EU politikáját, és azt a szubszidiaritás elvének irányába szeretnénk mozdítani"

– ismertette Strache a Kurz-kabinet várható Európa-politikáját.

A szubszidiaritás elvének célja az EU és az uniós országok megosztott hatásköreibe tartozó területeken történő beavatkozás legmegfelelőbb szintjének meghatározása. Európai, nemzeti vagy helyi szintű fellépést érinthet. Valamennyi esetben az Európai Unió csak akkor és annyiban jár el, amikor és amennyiben hatékonyabban tud fellépni, mint az uniós országok a maguk megfelelő nemzeti vagy helyi szintjén.

Kurzék tehát azt szeretnék elérni, hogy Brüsszel minél kevésbé avatkozzon be a tagállamok ügyeibe. A politikus elmondta, hogy mint Európában minden kormány, ők is uniópártiak, ám az EU bürokráciáját karcsúsítani kell, és az uniós intézményrendszert arra kell szorítani, hogy a legfontosabb ügyekkel foglalkozzon: a kereskedelemmel és a külső határok megvédésével.

Kurz és Strache véleménye megegyezett abban, hogy az osztrák államnak is takarékoskodásra van szüksége. Az osztrák strukturális deficit 1,1 százalékon van jelenleg, ám ezt le kell szorítani 0,5 százalék alá, amely az eurózóna tagállamainál meghatározott szint – írja a Reuters.

Kurz szerint jövendő kormánya munkájának alapja az ország fenntartható finanszírozása.

Nem költhetünk többet, mint amennyit megtermelünk"

– mondta. Hozzátette, hogy ennek a részletei még megbeszélés tárgyát képezik.

A két politikus kampányában ígéretet tett arra, hogy a legszegényebbek számára adócsökkentést hajtanak végre, valamint azt is megígérték, hogy nem vezetnek be luxusadókat és öröklési adót.
A takarékoskodást a migránsokkal kezdik: visszavágják az állami segélyeket.

Ausztria kilenc szövetségi tartománya közül eddig háromban már csökkentették is a migránsokra elköltött jóléti juttatások összegét.

Elképzelhető, hogy bevezetnek egy ötéves időtartamú átmeneti státuszt az Ausztriában tartózkodó EU-állampolgároknak, hogy ők is jogosultak legyenek szociális támogatásra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére