Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kanadai kormány már a szólásszabadságot is korlátozná

888.hu

2022.02.26. 11:20

Egy új kanadai jogszabályi előterjesztés lehetővé tenné, hogy bíróság elé állítsák és megbüntessék azokat a polgárokat, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egyszerűen „gyűlöletbeszédet” akarnak közzétenni az interneten.

 

A törvényjavaslat arra ösztönzi a kanadaiakat, hogy más kanadaiakat jelentsenek fel a hatóságoknál gyűlöletbeszéd online közzétételének szándéka miatt, és lehetővé teszi a bíróságok számára,

hogy kanadai állampolgárokat olyan dolgokért is megbüntessenek, amelyeket még nem követtek el.

 

A törvényjavaslat értelmében a tartományi bíróságok olyan büntetéseket szabhatnak ki, amelyeket „kívánatosnak tartanak a vádlott jó magaviseletének biztosítása érdekében”,

beleértve azt is, hogy ha vádlottat elektronikus megfigyelőeszközzel kell ellátni, meghatározott időpontokban otthonába vagy lakóhelyére kell elzárni.

 

Ha egy kanadai állampolgár „megalapozottan attól tart, hogy egy másik személy online gyűlöletbeszédet fog elkövetni”, „faji, nemzeti vagy etnikai származás, nyelv, bőrszín, vallás, nem, kor, szellemi vagy fizikai fogyatékosság, szexuális irányultság, nemi identitás vagy kifejezésmód vagy bármely más hasonló tényező alapján előítélet vagy gyűlölet által motivált bűncselekményt”, akkor az információt kanadai bíróság elé terjesztheti.

 

A törvényjavaslat az online gyűlöletbeszédet úgy határozza meg, mint „olyan diszkriminatív gyakorlatot, amelynek során az interneten vagy más távközlési eszközön keresztül gyűlöletbeszédet közölnek olyan összefüggésben, amelyben a gyűlöletbeszéd alkalmas arra, hogy gyűlöletet szítson vagy becsméreljen egy személyt vagy egyének csoportját a megkülönböztetés valamely tiltott alapja alapján”.

 

A törvényjavaslat még nem lépett hatályba, de a Justin Trudeau vezette kanadai kormány támogatja azt.

 

Az elmúlt hetekben Trudeau kormánya diktatúrába hajló lépéseket tett saját állampolgárai ellen, amikor a kanadai „szabadságkonvoj” leállította az országot a koronavírus elleni oltási kötelezettség és más korlátozások elleni tiltakozásul.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Izraeli kémhálózat tagjait fogták el Iránban

Iránban izraeli kémhálózatot lepleztek le, amelynek tagjait a Forradalmi Gárda emberei elfogták – közölte vasárnap a félhivatalos ISNA iráni hírügynökség.

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Megújult a Néprajzi Múzeum, egy román szenátor provokálta Novák Katalint

Átadták a Városligetben a díjnyertes Néprajzi Múzeumot, Gyulafehérváron provokálták a magyar köztársasági elnököt.

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Ilyen lett az új Néprajzi Múzeum világszínvonalú épülete – KÉPEK

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Orbán Viktor: „Magyarnak lenni jó”

Magyarnak lenni jó! – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Néprajzi Múzeum új, városligeti épületének vasárnapi ünnepélyes átadóján.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére