Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az új családegyesítési törvénynek köszönhetõen még több migráns mehet Németországba

Tóth Dalma

2018.05.09. 17:15

A német kormány új családegyesítési törvényt fogadott el, miszerint a migránsok közvetlen rokonaikat magukkal vihetik Németországba. Ez újabb törést jelent a nagykoalícióban.
BERLIN, 17:15

A német kormány új családegyesítési törvényt fogadott el, miszerint a migránsok közvetlen rokonaikat Németországba vihetik. Ez újabb törést jelent a nagykoalícióban.

Merkel kabinetje megszavazta, hogy 1 000 migránssal többet fogadjanak be havonta a családegyesítés nevében. Így azok mehetnek majd Németországba, akiknek a rokonuk már ott él – írja a Deutsche Welle.

A családegyesítés kérdését illetően nem egységesek az álláspontok a kormánykoalíción belül, az újabb lépés pedig mélyítheti a már meglévő törésvonalakat.

Miről is szól az új családegyesítési törvény?

A törvény augusztus 1-jétől lép életbe, amelynek értelmében kiterjesztik a családegyesítést azokra a már Németországban élő migránsokra, akik alacsonyabb szintű védelemben részesülnek. Azaz nekik nem jár minden, ami a tényleges menekülteknek és nem garantálják számukra a határozatlan tartózkodási engedélyt sem.

Az egyesítés a házastársakra, a nem házas, valamint a kísérő nélkül érkezett kiskorú migránsok családtagjaira vonatkozik.

Elsőbbséget élveznek majd a betegek, a gyerekek és a politikai üldöztetésben részesültek. Ha az egyik hónapban nem használják fel az ezer fős kvótát, a fennmaradt üres helyek száma áttolódik a következő hónapra, de ez a stratégia csak az új törvény életbe lépését követő 5 hónapon keresztül lesz érvényben.

Különleges helyzetekben még a potenciális iszlamistáknak is megengedik, hogy családegyesítést kérelmezzenek, ha garantálják, hogy sem ők, sem a rokonaik nem jelentenek fenyegetést.

A német sajtó információi szerint már a törvény jogerőre emelkedése előtt 26 ezer migráns kérelmezte a családegyesítést, szóval bőven fognak még Németországba érkezni, nem kell attól tartani, hogy a havi 1 000 fős kvóta kitöltetlen marad.

A halálbüntetés lehetősége nem gond a kitoloncolásnál

Ameddig az új családegyesítésnek köszönhetően potenciális terroristákat importálnak az országba, addig a német alkotmánybíróság egy hétfőn hozott döntése alapján a halálbüntetés lehetősége nem feltétlenül akadály a terrorgyanús külföldiek kitoloncolásában. Azaz nem ellentétes az alaptörvénnyel egy terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott közveszélyes külföldi kitoloncolása, akkor sem, ha halálbüntetés fenyegeti hazájában, amennyiben biztosított, hogy az esetleges halálbüntetést nem hajtják végre, és biztosított az is, hogy van jogi és tényleges lehetősége arra, hogy visszanyerje szabadságát.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Évente 5-13 millió tonna műanyag szivárog a világ vizeibe

Évente 5-13 millió tonna műanyag szivárog a világ vizeibe

Az élen továbbra is a Coca-Cola, a Nestlé és a Pepsico áll.

Trump elnök visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Trump elnök visszautasítja az ellene felhozott vádakat

Donald Trump amerikai elnök visszautasította az ellene felhozott vádpontokat abban a Fehér Ház jogászcsapata által előterjesztett jegyzékben, amelyet az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásának (impeachment) kedden kezdődő szenátusi tárgyalása előtt nyújtott be a szenátusnak.

Brexit – Az új bevándorlási szabályozás az embert nézi, nem az útlevelet

A brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után tervezett új bevándorlási szabályozás az embert helyezi előtérbe, nem az útlevelet – mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök.

Szijjártó: Az Észak-Afrikában jelentkező instabilitás a migrációs nyomás erősödését eredményezheti

Szijjártó: Az Észak-Afrikában jelentkező instabilitás a migrációs nyomás erősödését eredményezheti

Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.

Nincs egyetértés a Fideszről az EPP bölcsei között, halasztják a döntést

A Bloomberg szerint nincs döntés a Fidesz néppárti tagságáról az EPP bölcsi között, ezért halasztódik a döntés

Fejlődik a síturizmus Magyarországon! Több sípálya és síház is megújul

Fejlődik a síturizmus Magyarországon! Több sípálya és síház is megújul

Mintegy 227 millió forint támogatást nyújtott a kormány a magyar síterepek szolgáltatásainak fejlesztésére 2019 végén – mondta az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos hétfőn Eplényben.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére