Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrákok sem kérnek a bevándorláspárti baloldalból: 1945 óta nem szerepeltek ilyen rosszul a szociáldemokraták

Horváth Tamás

2019.09.29. 20:33

Óriási pofont kapott a bevándorláspárti SPÖ Ausztriában.

Mint arról mi is beszámoltunk, a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP) fölényes győzelmet aratott a vasárnapi előrehozott parlamenti választásokon Ausztriában, az előrejelzések szerint a voksok

nagyjából 37 százalékát szerezte meg.

Az elsöprő győzelem kapcsán Sebastian Kurz, az ÖVP kancellárjelöltje a párt választási központjában elmondott beszédében hangúlyozta, egyáltalán nem számított arra, hogy az ÖVP ilyen jó eredményt ér el.

A 33 éves politikus az MTI tudósítása szerint úgy fogalmazott, végtelenül hálás és alázattal fogadja a bizalmat. Hozzátette, nehéz volt az elmúlt négy hónap, amióta a parlament megvonta tőle a bizalmat, most azonban a lakosság impozáns módon választotta meg ismét az ÖVP-t.

Nem találom a szavakat, pedig ritkán vagyok szótlan

– mondta támogatóinak.

Esti televíziós nyilatkozatában Kurz kijelentette, hogy valamennyi parlamenti párttal tárgyalásokat kíván folytatni. Mindegyikükkel „a lehető legtisztességesebb együttműködésre” törekszik.

Sebastian Kurz, az ÖVP kancellárjelöltje

Wolfgang Sobotka, a törvényhozás alsóházának néppárti elnöke kijelentette, hogy a jövőbeni koalíció ügyében még minden nyitott, egy sor lehetőség kínálkozik.

A tárgyalások eltarthatnak egy darabig

– mondta.

A harmadik helyen végző Osztrák Szabadságpárt, amely 2017 végétől az ÖVP koalíciós partnere volt a kormány 2019. május 18-i felbomlásáig, illetve az előrehozott választások kiírásáig, és a vasárnapi választásokat megelőző kampányban a koalíció felújítása mellett foglalt állást, ellenzéki szerepet valószínűsít magának.

A párt csaknem 10 százalékponttal gyengült 2017-hez képest, és az előrejelzések szerint 16-16,7 százalékot szerzett. Vezető politikusai közül Harald Vilimsky – és mások is – úgy fogalmaztak, új startra kaptak megbízást a választóktól, és nem kaptak egyértelmű felhatalmazást a koalíció felújítására a választásokat fölényesen megnyerő Osztrák Néppárttal.

Az osztrákok sem kérnek a bevándorláspárti baloldalból

A legnagyobb pofont azonban kétségkívül az SPÖ kapta, a bevándorlást propagáló szociáldemokraták 1945 óta leggyengébb eredményüket érték el, a becslések szerint mindössze 22-22,5 százalékot kaptak.

Pamela Rendi-Wagner, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke

Pamela Rendi-Wagner, a SPÖ elnöke elismerte, hogy pártja nem a kívánt eredményt érte el.

A megkezdett úton, az emberiesség [értsd: a bevándorláspártiság – a szerk.] útján kell tovább haladni

– jelentette ki a baloldali politikus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére